Airfryer Crabcakes
Crabcakes är verkligen en perfekt Fredagsmåltid.
Gärna serverade med en god Tartar-sås. Nästan som hemma i Maryland!
Ingredienser
360g Krabba väl avrunnen (tryck ut vätskan i en sil)
1 Schalottenlök finhackad
1 Röd Chili finhackad
1 Vitlöksklyfta finhackad
1 tsk Old Bay kryddmix
1 tsk Citronjuice
1 dl Panko + Mer till paneringen
Vetemjöl
2 Ägg delade i vita och gula
Tartar-sås
1 1/2 dl Majonäs
1 Msk Vinäger
2 Cornichons finhackade
1/2 Rödlök finhackad
1 Msk Kapris finhackad
Flingsalt, en nypa
Worchestersås, några droppar
1 tsk Gammaldags grynig Fransk Senap
Blanda allt till Tartar-såsen och ställ i kyl.
Blanda Krabba, Äggulor, Lök, Vitlök, Chili, Citronjuice, Kryddmix och 1 dl Panko.
Gör Crabcakes (som små hamburgare) av smeten
Lägg upp Mjöl, Vispad Äggvita och Panko på tre tallrikar.
Doppa Crabcakes i Mjöl, sen i Äggvita och sist i Pankon.
Ställ i kyl 1 timme
Pensla med lite olja och fritera i Airfryern.
Värm upp Airfryern i 3 minuter på 200c
Lägg i Crabcakes och kör 7 minuter.
Vänd och kör 7 minuter till.
Njut av supergoda Crabcakes med en smarrig Tartar-sås till!
Airfryer Kycklinginnerfile & Senaps Dip
Airfryer Kycklinginnerfileer eller "Chicken Tenders" som de heter på Engelska.
Tenders beskriver bättre hur texturen på bitarna är än bara innerfile. Dessa är de godaste på hela Kycklingen och lätt friterade i Airfryern är de nåt av det godaste man kan göra på sin 'fryer! Senap's dipen till är grym att dippa i! Den är supergod till Vegansk Kyckling också!!!
Ingredienser:
Kycklinginnerfileer
1,2 Liter Vatten kallt
1/2 dl Salt
1/2 dl Socker
2 1/2 dl Maizena
2 1/2 dl Panko
2-3 Ägg Lätt Vispade
Senap's Dip
1 dl Dijon
1/2 dl Honung flytande
1 tsk Vit Balsamvinäger
1 tsk Chipotle paste
Blanda Salt o Socker med Vatten till Saltlag. Lägg kycklingen i saltlagen i 24 timmar i kyl.
Ta ut och torka av och doppa kycklingbitarna i maizena. Låt stå 30 minuter.
Doppa i maizena igen så de är helt torra.
Doppa kycklingbitarna i ägg snabbt
Doppa i Panko. Låt stå 10 minuter
Starta Airfryern på 200c och kör i 3 minuter värma upp
Fritera kycklingbitarna några i taget så de ligger i ett lager i korgen.
Bäst är att fritera bara några åt gången
Lägg i Kycklingbitarna och Fritera i 4 minuter.
Vänd bitarna o fritera ytterligare 4 minuter
När alla bitarna friterats 2 gånger så lägg ner alla bitarna samtidigt på varandra och fritera ytterligare 2 minuter för sista touchen.
Blanda ingredienserna till såsen Doppa varma Kycklinginnerfileer i dipen och njut!!!
Airfryer Taquitos
Så himla goda och så enkla att göra i en Airfryer.
Om du gillar Tacos så lovar jag att du kommer att älska Taquitos!!!
Perfekt Fredags mat!!!
Ingredienser
Små Mjuka Tortillas
Pepperoni Salami i tunna skivor
Guoda Ost i skivor
Vegetabilisk olja
Tandpetare
Ta en mjuk Tortilla. Lägg Salami Skivor på. Lägg Ostskivor på Salamin.
Rulla ihop och fäst med en tandpetare så den håller ihop. Pensla med olja
Sätt Airfryern på 200c och värm upp i 3 minuter
Fritera Taquitosarna i Airfryern i 5 minuter.
Vänd dem. Fritera ytterligare 5 minuter Ät och njut!!!
Aifryer Southern Fried Chicken
Ingredienser:
Kyckling i bitar (Kycklinglår, Kycklingben, Halva Kycklingfileer)
Flingsalt
2 dl Maizena Vitt Majsmjöl
1 dl Mjölk
1 dl Vetemjöl
1 dl Gult Majsmjöl
1 tsk Bakpulver
1 Msk BBQ krydda
½ tsk Vitpeppar
Rapsolja
Salta Kycklingbitarna med Flingsalt och ställ i kyl 1 timme.
Doppa kycklingbitarna i maizena och klappa in ordentligt. Låt stå 30 minuter.
Doppa i maizena en gång till så de är helt torra.
Blanda vetemjöl, gult majsmjöl, bakpulver bbq krydda och vitpeppar
Doppa kycklingbitarna i mjölk snabbt
Doppa i det kryddade mjölet.
Låt stå och torka i 10 minuter.
Doppa en gång till i det kryddade mjölet. Låt stå 10 minuter till.
Pensla bitarna med raps olja
Förvärm Aifryern i 3 minuter på 180 grader
Lägg i och fritera bitarna i 10 min på 180 grader. Vänd på bitarna
Höj temperaturen till 200 c och fritera i 5 min. Vänd på bitarna
Vänd på bitarna och fritera ytterligare 3 min på 200. Låt vila några min.
Njut av Southern Fried Chicken. Crispy på utsidan och Juicy på insidan!
Airfryer Kycklingvingar
Kycklingvingar som är så gott. Perfekt Fredagsmat och så enkelt att göra i Airfryern !!!
Min favorit är att doppa de friterade Vingarna i Hot sås och sedan i Blue Cheese Wing sås. Smakerna är så goda tillsammans. Har prövat många Blue Cheese såser men denna är den absolut bästa. Testa den är så enkel att röra ihop och passar bra till Fries också😁
Ingredienser
Kycklingvingar delade på "knuckle" (ser ut som ett kycklingben) och "flat" (den platta biten)
Flingsalt
BBQ Rub
2 Msk Majsolja
Hot Sauce att doppa
Blue Cheese Wing Sauce
125g Blue Cheese (St. Augur)
1 dl Creme Fraiche
1/2 dl Majo
1 Vitlöksklyfta pressad
1 Msk Citron Juice
½ tsk Salt
2 Msk Grädde
Dag 1
För Vingarna blanda dem med Salt, Rub och Olja. Ställ i kyl 24 timmar.
Dag 2
Börja med att mixa Wing såsen. Blanda allt i en skål och ställ i kylen.
Sätt sedan Airfryern på 190c och kör 3 minuter för att värma upp den.
Lägg Vingarna i korgen i ett lager bara. Om du har mycket Vingar gör dem i omgångar.
Fritera i Airfryern i 22 minuter för små Vingar och 25 minuter för stora Vingar.
Vänd Vingarna efter 12 minuter så de friteras på båda sidorna.
När alla omgångar är friterade höj värmen till 200c och kör alla vingar samtidigt
i 5 minuter ytterligare.
Ät direkt och doppa Vingarna först i Hot såsen och sedan i Blue Cheese såsen.
Njut av supergoda Wings!!!
Airfryer Crab Rangoon
Ibland vill man göra en god snack, kanske till Champagne på Nyårsafton. Crab Rangoon är en supergod snack som alla gillar. Salt Krabba med Mjuk Cream Cheese, sen spetsat med lite Hot Sås. Så ”snacksigt” det kan bli. Och lätta att göra i Airfryern!!!
Ingredienser
200g Cream Cheese (Philadelphia)
240g Krabbkött på burk avrunnen
1 Vitlöksklyfta pressad
1 Schalottenlök finhackad
3 Msk Sri Racha sås
1 Msk Soya
2 tsk Rice Vinegar
1 tsk Sesamolja
Wonton Wrappers
1 Ägg vispad
2 Msk Rapsolja
Sri Racha Majo Dip
Ingredienser
1 dl Majonäs
1/2 dl Sri Racha sås
2 tsk Lime Juice
1 Nypa Flingsalt
1/4 tsk Vitlökspulver
1/4 tsk Lökpulver
Blanda Cream Cheese, Krabbkött, Vitlökspress, Schalottenlök, Sri Racha, Rice Vinegar, Soya och Sesamolja ordentligt i en skål.
Lägg Wonton Wrappers som ett Ruter Ess med spetsen uppåt.
Klicka på 1 tsk av Krabb-smeten lite högre upp än precis i mitten.
Pensla kanterna med Ägget
Vik över till en Trekant och tryck till fogarna ordentligt
När alla är klara pensla båda sidor med Rapsolja
Värm sedan upp Airfryern på 180c i 3 minuter
Lägg ett lager Wontons i Airfryern och kör i 5 minuter.
Vänd på varje Wonton och kör ytterligare 2 minuter
När alla Wontons är friterade, lägg i alla på en gång och kör ytterligare 1 minut för att värma upp och ge extra krisp.
För Sri Racha majon, blanda bara alla ingredienser.
Servera Crab Rangoon med Sri Racha Majo som dip.
Njut av supergoda Crab-snacks!!!
Airfryer Arancini
En av våra absoluta favoriter i Aifryern. Så mycket smak i en så liten ”boll”!!! Gör gärna en god Risotto och njut av och spara hälften till nästa dag för att göra Världens Godaste Arancini bollar av. Jättelätt när du har Risotton redan gjord!
Risotto Ingredienser
2 Liter (2 Quarts) Kycklingbuljong (Chicken Stock)
3 dl (1 1/4 Cup) Carnaroli eller Arborio Ris (Rice)
50g Smör (Butter)
3 Msk (Tbsp) Olivolja (Oliveoil)
3 Schalottenlökar (Escalott onions) finhackade (Chopped)
2 Vitlöksklyftor (Garlic Cloves) finhackade (Chopped)
1 tsk (tsp) Vitpeppar (White pepper ground)
1/2 tsk (tsp) Lökpulver (Onion powder)
1/2 tsk (tsp) Vitlökspulver (Garlic powder)
100g Parmesan riven (Shredded)
100g Cheddar riven (Shredded)
Stek Lök och Vitlök i Smör och Olivoljan en stund på medium värme
Blanda ner Riset och se till att det blandar sig ordentligt
Låt Riset steka ett par minuter under omrörning
Häll i 1 dl Buljong och rör om. En bra Risotto är ”all about” omrörning. Tänk dig att du rör om konstant tills Risotton är färdig.
När det börjar bli ”torrt” häll i 1 dl buljong till och rör om. Fortsätt så tills nästan all buljong är använd. Det skall bli krämigt. Om det fortfarande blir torrt fyll på med mera buljong. Detta beror lite på vilket Ris man använder.
När Risotton känns krämig och bra blanda ner Vitpeppar, Lökpulver, Vitlökspulver, Parmesan och Cheddar.
Smaka av att riset är helt mjukt och kokt, då är Risotton färdig.
Här brukar vi äta upp hälften av Risotton och spara den andra hälften till Arancinin. Om du inte vill äta Risotto så gör bara hälften av receptet på Risotton till Arancinin.
Ställ Risotton i kyl 24 timmar att stelna.
Arancini Ingredienser
Risotton i 1 Msk i taget
1 1/2 dl (1/2 Cup) Mjöl (Flour)
2 Msk (Tbsp) Maizena Light Corn Flour
1 Msk (Tbsp) Paprika Powder
1 tsk (tsp) Salt
1/8 tsk (tsp) Bakpulver (Baking Powder)
1 dl (1/2 Cup) Mjölk (Milk)
2 Ägg (Eggs)
2 1/2 dl (1 Cup) Panko
2 Msk (Tbsp) Olivolja
Cheese for filling i små bitar (Your Choice of Cheese, vi använde Brie)
Ta 1 Msk av den stelnade Risotton och platta ut i handen som en tortilla
Lägg en ostbit i mitten och tryck ihop till en boll
När alla bollarna är färdiga blanda Mjöl, Maizena, Paprika, Salt och Bakpulver i en skål.
Blanda Mjölk och Ägg i en annan skål
Blanda Pankon och Olivoljan i en tredje skål
Rulla en boll i Mjölblandningen så den är helt torr
Doppa bollen sedan i Mjölk& Äggblandningen snabbt och
Rulla sen bollen ordentligt i Pankon och lägg på en tallrik att vila.
Värm upp Aifryern på 200c (400F) i 3 minuter
Airfry bollar i ett lager och fritera i 10minuter.
Efter 10 minuter vänd på bollarna och Airfry i 10 minuter till.
När alla bollarna är Airfryade lägg alla bollar tillsammans i Aifryern och stek i 2 minuter till. Så alla får totalt 22 minuter frying time.
Njut av goda Risotto-bollar och gör gärna en god dip till. Titta på vår sida Sauces & Dips. Där finns mycket gott att dippa Arancinin i😁
Airfryer Onion Rings
Alltså Friterade Lökringar är något av det godaste som finns och så enkelt att göra i Airfryern. Perfekta Snacks till Fredagens kalla öl!!!
Ingredienser
Några rejäla Gula Lökar i tjocka skivor (Some good size Onions sliced into thick slices)
Mjölk att lägga Lökringarna i
1 1/2 dl (1/2 Cup) Mjöl (Flour)
2 Msk (Tbsp) Maizena Light Corn Flour
1 Msk (Tbsp) Paprika powder
1 tsk (tsp) Salt
1/8 tsk (tsp) Bakpulver (Baking Powder)
1 dl (½ Cup) Mjölk (Milk)
2 Ägg (Egg)
2 ½ dl (1 Cup) Panko
2 Msk (Tbsp) Olivolja (Olive Oil)
Lägg Lökringarna i Mjölken i 10 minuter
First Bowl: Mix Flour, Maizena, Paprika, Salt and Baking Powder
Second Bowl: Whisk the Eggs and Milk together with ½ dl (1/4 Cup) of the Flour mixture
Third Bowl: Place the Panko in a third bowl and mix with the Olive Oil
Dip Onion rings in seasoned Flour and cover as much as possible
Dip Onion rings in Milk & Eggs very quickly
Dip rings in Panko and let dry for 10 minutes
Set your Airfryer for 180c (375F) and pre-warm for 3 minutes
Place Onion rings in fryer and and fry for 5 minutes
Turn Onion Rings in basket
Turn up temperature to 200c (400F) and fry for another 5 minutes
If you need do this in batches, finally go all in and fry all of the batches together for another 3 minutes. So 13 minutes in total.
Mix the Ranch Dip Sauce below and Enjoy !!!!
Ranch Dip Sauce Recipe
1 dl (1/2 Cup) Majonäs (Mayo)
1 dl (1/2 Cup) Creme Fraiche
2 tsk (tsp) Vit Balsam Vinäger (White Balsam Vinegar)
½ tsk (tsp) Lök Pulver (Onion Powder)
½ tsk (tsp) Vitlökspulver (Garlic Powder)
1 tsk (tsp) Flingsalt (Kosher Salt)
1 tsk (tsp) Worcester sauce
2 Msk (Tbsp) Gräslök (Chives)
Airfryer Hemmagjorda Pommes Frites
Att göra sina egna Hemgjorda Pommes Frites är jätteenkelt och blir mycket godare än de fabrikstillverkade i fryspåsar. Airfryern gör också att man använder mycket mindre fett än vid vanlig fritering.
Ingredienser
Fast Potatis eller Bak Potatis
2 Msk Rapsolja
Dipsås
125g Blåmögel Ost (vi använder St. Augur)
1 dl Creme Fraiche
1/2 dl Majonäs
1 Vitlöksklyfta pressad
1 Msk Citron juice
1/2 tsk Flingsalt
2 Msk Grädde
Skala eller skrubba Potatisen
Skär Potatisen i stavar (vi har en Pommes Frites skärare, se bild)
Lägg Potatis-stavarna i kallt vatten minst 15 minuter.
Häll av vattnet och häll på nytt vatten.
Skölj på det här sättet tills vattnet är helt klart och stärkelsen är ursköljd.
Torka stavarna med hushållspapper så de blir torra.
Blanda med Rapsoljan ordentligt
Förvärm Airfryern på 160 c i 3 minuter
Häll sedan i stavarna i korgen och fritera i 12 minuter fortsatt på 160c
Ta ut korgen och skaka runt Potatisen
Höj temperaturen till 180c och fritera ytterligare 12 minuter
Njut av goda Pommes Frites du gjort helt själv!!!
(till Dip såsen, bara blanda allt)
Airfryer Tennessee Hot Balls
Här är ett superrecept på just sånt man kan göra i Airfryern.
Kombinationen av en god Mac & Cheese med en hot krispig yta och en hot majo-sås är perfekt till en kall öl på Fredagen eller när man tittar på matchen.
Ingredienser
Mac & Cheese (gör enligt recept på nätet)
1 dl Mjöl
1 dl Maizena
2 Msk Cayenne (eller mer om du törs)
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Salt
2 Ägg Panko
Gör Mac & Cheese och ställ i kylen att stelna över natten
Blanda Mjöl och kryddor i en skål
Vispa upp äggen i en annan skål
Lägg Pankon i en tredje skål
Ta ut kulor ur Mac & Cheese smeten med en glasskopa
Rulla till fina bollar
Rulla bollarna i mjölet
Doppa snabbt i äggen
Rulla i Pankon
Låt torka 10 minuter
Kör Airfryern tom på 180c i 3 minuter för att värma upp
Lägg i bollarna och kör i 20 minuter
Servera varma med Tennessee Hot Mayo!
Tennessee Hot Mayo
2 dl Majo
5 tsk Cayenne
2 Msk Hot sås
Airfryer Pickles
Fried Pickles är ganska vanligt i USA some side dish till BBQ och förvånansvärt enkelt att göra i en Airfryer.
Ingredienser
Inlagd Hel Gurka skuren i fyra delar på längden (jag använder Saltgurka)
1 dl Maizena mjöl
1 Ägg vispat
Panko
1 Msk BBQ Rub
½ tsk Salt
½ tsk Vitpeppar
Vegetabilisk Olja
Creole Dip:
1/2 dl Majonäs
1/2 dl Creme Fraiche
2 Msk Grov Fransk Senap (Creole)
2 Msk Pepparrot
3 tsk Hot Sauce (Cholula, Franks eller Tabasco)
1 tsk Cajun Kryddmix
¼ tsk Flingsalt
Doppa Gurkstavarna i Maizena. Låt stå 15 minuter.
Doppa stavarna i Maizena igen så de är helt torra.
Mixa Panko, Salt, Peppar och Rub.
Doppa Gurkstavarna snabbt i äggvispet och sedan i Panko blandningen.
Låt stå 10 minuter. Doppa sedan en gång till i Panko.
Låt stå ytterligare 10 minuter.
Pensla stavarna lätt med olja.
Sätt Airfryer på 180c och värm upp i 3 minuter.
Kör sedan i Airfryern i 5 minuter. Vänd på stavarna.
Öka temperaturen till 200c. Kör ytterligare 5 minuter.
Vänd stavarna igen och kör ytterligare 5 minuter. För Creole Dippen blanda bara allt.
Airfryer Patatas Bravas
Klassisk Tapas mat. Perfekt till en kall öl eller ett kallt glas vitt vin.
Nästan som i Spanien !!!
Patatas
"Stek-Potatis" skurna i 2 cm bitar
1 Msk Olivolja
Tomat Sås
1 Gul Lök hackad
1 Schalotten Lök hackad
½ tsk Oregano
3 Klyftor Vitlök hackade
1 1/2 tsk Flingsalt
2 Msk Tomatpure
1 burk 400g San Marzano Tomater
Vitlöks Majonäs
5 Msk Majonäs
1 Vitlöksklyfta pressad
Börja med att göra Tomat såsen.
Stek Lök och Vitlök. Ha i Oregano, Salt och Tomatpure och stek samman.
Ha i San Marzano Tomaterna och krossa dem lätt.
Stek i 5 minuter. Låt sedan stå och mogna i 30 minuter.
Skär Potatisen i munsbitar. Blanda Potatisen med Olivoljan.
Sätt Airfryern på 200c. Värm upp i 3 minuter.
Fritera Potatisen i omgångar. Börja med 5 minuter.
Skaka korgen.
Kör 5 minuter till.
Skaka korgen.
Kör 5 minuter till.
Så 5+5+5 minuter.
Om du vill ha Potatisen krispig kör ytterligare 5 minuter.
Krydda med Salt & Peppar. Ringla Tomatsåsen över och toppa med Vitlöksmajonäsen
Airfryer Tacos
Om du tycker om hårda krispiga Tacos så måste du pröva att göra dem i en Airfryer.
Blir sååå bra!!!
Ingredienser
Små Mjuka Tortillas
300g Nötfärs
3 Msk Taco Kryddmix
1 tsk Flingsalt
Tomat Salsa
SriRacha Majonäs
Cheddar Ost Riven
Vegetabilisk olja
Taco ställ som passar i korgen på Airfryern är ett tips!
Stek Köttfärsen. När färsen fått färg blanda ner Taco kryddan och Saltet.
Pensla Tortillas med olja.
Fyll Tortillas med Färsen, SriRacha Majon, Salsan och sedan Osten överst.
Placera Tacosarna i stället.
Sätt Airfryern på 180c och värm upp i 3 minuter.
Sätt Taco stället i korgen. (Var försiktig använd ugnsvantar)
Kör Airfryern i 5 minuter.
Höj värmen till 200c. Kör ytterligare 3 minuter.
Ta upp Tacostället försiktigt med ugnsvantar.
Airfryer Halloumi Ost
Perfekta som Party Snacks och så lätta att göra i en Airfryer.
Ingredienser
Halloumi Ost skuren i stavar
1 dl Maizena
100g Panko
2 Ägg Vispade
Ta ur Osten ur förpackningen och vik upp den. Osten är vikt och kommer att ge 2 delar som du kan skära stavar av på längden.
Sätt upp tre djupa tallrikar eller skålar att doppa i.
En med Maizena, en med Äggen och en med Panko.
Doppa stavarna i Maizena. Låt torka i 20 minuter.
Doppa sedan i Äggen och rulla i Pankon.
Sätt Airfryer på 200c. Värm upp Airfryer i 3 minuter.
Lägg i stavarna och fritera 10 minuter.
Vänd på stavarna och fritera 5 minuter.
När alla stavarna är friterade pensla med olja och fritera ytterligare 5 minuter.
Njut med Jalapeno dippen
Jalapeno Dip
1 1/2 dl Mayo
4 Msk Picklade Jalapenos Hackade
1/4 tsk Lime Juice
1/8 tsk Salt
1/8 tsk Vitlökspulver
Airfryer Små Vårrullar
Världens godaste drink-tilltugg! Krispiga med god fyllning och en grym Dip-sås till.
Det är det här man serverar på ett lyckat party!!!
Ingredienser:
250g Fläskfärs
1 Schalottenlök
1 Vitlök
2 cm Ingefära
3 Msk Fish Sås
1 Msk Soya
1 Msk Kinesisk Svart Vinegar
1 Msk Sesamolja
1 tsk Vitpeppar
Små (mini) Vårrulle ark (ca 1x1 decimeter)
Ett vispat ägg att klistra ihop med.
Nuoc Mam Sås
½ dl Röd Vinäger
½ dl Fish Sås
1 Msk Soya
1 dl Vatten
1 Hackad vitlöksklyfta
2 Msk Strösocker
1 tsk Sesamolja
Mixa alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare.
Låt stå 1 timme i kyl
Fyll Vårrullarna och klistra ihop med ägg visp runt kanterna och rulla ihop
Spraya Vårrullarna med olja
Värm upp Airfryer på 200 grader i 3 minuter
Kör i Vårrullarna i Airfryer 7 minuter på 200 grader
Blanda såsen. Smaka av.
Njut av krispiga, goda Vårrullar man äter i två tuggor och så himla goda när de är doppade i såsen!!!
Senaste kommentaren
Javisst! Laxfile i saltlag 1Liter vatten 0,5dl Salt 0,5 dl Strösocker 48 tim. Ta upp och låt torka i kylen. Kör WSM på 125c. Sätt i termometer. Rök m Körsbärsträ till innertemp. 62c tar ca 2 timmar.
Du råkar inte ha ett recept för rökt lax i Wsm?