Dela den här sidan

Yellow Chicken Curry


Jag fryser alltid in lite färdiggrillad Satay Chicken som jag grillar på sommaren, (se recept i Asian Flavors)

och när det är kallt och mörkt tar jag fram den och lagar till en Thai Yellow Curry med en

supergod Peanut Sauce gjord på Jordnötssmör och Kokosmjölk och serverar på Nan-Bröd.


Jätteenkelt men smakar så gott !!! Den gula Curry Pastan tillsammans med Kokosmjölken

ger så himla mycket god smak! Bästa Curryn !


Ingredienser


Satay Chicken (Se recept under fliken Asian Flavors)

Nan Bröd


Peanut Sauce

 

1 Msk (Tbsp) Thai Yellow Curry Paste (jag använder MaePloy)

1 Msk (Tbsp) Strösocker,

250ml Kokosmjölk

½ dl (1/4 Cup) Peanut Butter

1 dl (1/2 Cup) Peanuts grovhackade


Stek Yellow Curry Paste'n med Strösockret tills allt socker har smält.


Häll i Kokosmjölk och Peanut Butter och låt koka ihop.


Ha i Satay Chicken Kycklingbitarna och de Grovhackade Jordnötterna.


Häll upp och servera på Nan bröd.  Sååå gott !!!