Yellow Chicken Curry
Jag fryser alltid in lite färdiggrillad Satay Chicken som jag grillar på sommaren, (se recept i Asian Flavors)
och när det är kallt och mörkt tar jag fram den och lagar till en Thai Yellow Curry med en
supergod Peanut Sauce gjord på Jordnötssmör och Kokosmjölk och serverar på Nan-Bröd.
Jätteenkelt men smakar så gott !!! Den gula Curry Pastan tillsammans med Kokosmjölken
ger så himla mycket god smak! Bästa Curryn !
Ingredienser
Satay Chicken (Se recept under fliken Asian Flavors)
Nan Bröd
Peanut Sauce
1 Msk (Tbsp) Thai Yellow Curry Paste (jag använder MaePloy)
1 Msk (Tbsp) Strösocker,
250ml Kokosmjölk
½ dl (1/4 Cup) Peanut Butter
1 dl (1/2 Cup) Peanuts grovhackade
Stek Yellow Curry Paste'n med Strösockret tills allt socker har smält.
Häll i Kokosmjölk och Peanut Butter och låt koka ihop.
Ha i Satay Chicken Kycklingbitarna och de Grovhackade Jordnötterna.
Häll upp och servera på Nan bröd. Sååå gott !!!