Texas Red Chili är en sån där Supergod gryta som blir ännu godare om man baserar den på eget BBQ'at kött.
Den är helt perfekt när den är gjord på Stekt Pulled Pork. Bara grovhacka i bitar och stek dem i Rapsolja.
Så mycket smaker och så enkel att göra. En av favoriterna här i "Little Texas" (Torshälla).
Ingredienser:
Pulled Pork (150g per person) grovhackad
2 - 4 Gröna Paprikor i små bitar
2 Gul Lök hackade
2 Röd Lök hackad
5 Vitlöksklyftor hackade
2 Msk Ancho Chili pulver
1 Msk Paprikapulver
1 Msk Spiskummin malen
2 tsk Cayennepulver
1 tsk Mexikansk Oregano (eller vanlig Oregano)
1 Msk Chipotlepaste (finns på burk)
2 Burkar San Marzano Tomater (San Marzano är det godaste Tomaterna, men det går med andra också)
2 dl Kycklingbuljong
4 Jalapeno Chillis skivade
Stek all Lök och Vitlök i en gryta så de får lite färg.
Häll på Tomaterna och Buljongen. Krossa Tomaterna i grytan och ha i alla kryddorna och Chillisarna.
Stek den Pullda Porken i en stekpanna så den får lite färg. Häll den i grytan.
Låt grytan småputtra på låg värme länge.
Njut av både doft och smak och dröm dig iväg till Austin Texas............(Go Longhorns!)