Du har säkert ätit Pad Thai tidigare. Antingen i rättens hemland Thailand,
eller på Asiatisk Restaurant här i Sverige. Själva rätten är lite som "Pytt i Panna",
dvs det går att ha lite vad som helst i den (man tager vad man haver).
Jag upptäckte att det går att göra en riktigt smarrig Pad Thai med min Pulled Pork om man steker den innan.
På det sättet blir Pullda Porken nästan som Bacon och passar perfekt med de Asiatiska smakerna
i Nuoc Cham Såsen.
Perfekt att göra på Vintern med Pulled Pork kvar i frysen från senaste BBQ säsongen !
Ingredienser:
700g Pulled Pork Grovhackad
6 Nystan Äggnudlar
2 Schalottenlökar hackad
1 Gul Lök hackad
4 Vitlöksklyftor hackade
3 cm Färsk Ingefära finhackad
½ dl Pad Thai Sås (finns färdig på flaska)
Olja till stekning (jag använder Knife Brand Peanut Oil)
Nuoc Cham sås
3 Msk Light Soya
3 Msk Fish Sauce
2 Msk Rice Vinegar
3 Msk Socker
Koka Äggnudlarna enligt förpackningen. Klippdem i bitar (så blir det lättare när man äter).
Finhacka Lök, Vitlöksklyftor och Ingefäran. Blanda Nuoc Cham såsen i en bägare.
Grovhacka Pulled Porken i bitar och stek i olja i stekpanna så den får lite färg.
Ta en Wok eller stor Panna och stek Lök, Vitlök och Ingefära i Oljan.
När Löken fått färg ha i Pulled Porken i Woken tillsammans med Äggnudlarna.
Ha i Nuoc Cham såsen, blanda runt och stek en stund.
Ha i Pad Thai Såsen och låt puttra en liten stund så smakerna blandas.
Njut av en Mycket God Asiatisk Variant på din egen cu'ade Pulled Pork !