Jag är oerhört förtjust i Chilipeppar av olika sorter och vad man kan göra med dem.
Som tur har jag Farmer Girl som odlar en massa Chilipeppar varje år som jag kan använda.
Den allra godaste tycker jag är Gröna Jalapeno Chilipeppar inlagda i en salt/sur vätska som
tar fram smaken samtidigt som den lindrar hettan så de inte blir för starka.
Pröva en burk. Jalapenos finns lätt att köpa i handeln och picklingen är väldigt lätt att göra.
Sen har du jättegoda Chilipeppar skivor att använda som pålägg eller smaksättning.
Saltlag:
1 Liter Vatten kallt
0,75 dl Salt
Ingredienser:
1 Liters Glasburk
500g Gröna Jalapeno Chilipepparfrukter Skivade (Jag pillar också bort fröna men detta är frivilligt)
4 dl Vitvinsvinäger
4 dl Vatten
4 tsk Flingsalt
Blanda saltlagen i en skål. Lägg i Jalapenoskivorna. Låt stå 4 -5 timmar.
Lägg ner Jalapenosarna i sin burk.
Blanda Vinägerlagen i en kastrull och koka upp.
Häll Vinägerlagen varm över Chilen i burken.
Sätt på lock och låt svalna med locket på.
Ställ i kyl när burken är sval och låt stå oöppnad i 1 vecka.
Öppna och provsmaka de godaste Chilipepparskivorna du nånsin ätit!