Dela den här sidan

Home Made Hot Sauce


Det är ju så gott med Hot Sauce. Jag brukar alltid använda Frank's.

Men nu har jag börjat göra min egen och den blir ännu godare!!!


Ingredienser:

 

500g Vanliga Röda Chilipepparfrukter

Flingsalt

Cider Vinäger

 

Till 1 Liter Hot Sauce

2 ½ tsk Kosher Salt

½ tsk Vitlökspulver

3 tsk Strösocker

 

Skär Chilen i lagom bitar

 

Kör Chile bitarna i processor tillsammans med 2% Salt (300g Chiles = 6g Salt) until very finely chopped

 

Fyll en lämplig glasburk med Chile massan. (Kallas Mash)

Ställ burken på ett varmt ställe och låt fermentera i 1 vecka.

 

Ta ur och blanda Mash & Vinäger med 1 del Mash till ½ del Vinäger.

 

Ha i lite kallt Vatten. Bara så att det hela blir flytande.

 

Häll allt i en Glasburk och låt stå i 29 dagar.

 

Sila Chilevätskan genom ett filter. (Jag använder ett kaffefilter)

 

Smaksätt Såsen med Flingsalt, Vitlökspulver och Strösocker.