Det är ju så gott med Hot Sauce. Jag brukar alltid använda Frank's.
Men nu har jag börjat göra min egen och den blir ännu godare!!!
Ingredienser:
500g Vanliga Röda Chilipepparfrukter
Flingsalt
Cider Vinäger
Till 1 Liter Hot Sauce
2 ½ tsk Kosher Salt
½ tsk Vitlökspulver
3 tsk Strösocker
Skär Chilen i lagom bitar
Kör Chile bitarna i processor tillsammans med 2% Salt (300g Chiles = 6g Salt) until very finely chopped
Fyll en lämplig glasburk med Chile massan. (Kallas Mash)
Ställ burken på ett varmt ställe och låt fermentera i 1 vecka.
Ta ur och blanda Mash & Vinäger med 1 del Mash till ½ del Vinäger.
Ha i lite kallt Vatten. Bara så att det hela blir flytande.
Häll allt i en Glasburk och låt stå i 29 dagar.
Sila Chilevätskan genom ett filter. (Jag använder ett kaffefilter)
Smaksätt Såsen med Flingsalt, Vitlökspulver och Strösocker.