Home Made Hot Sauce


Det är ju så gott med Hot Sauce. Jag brukar alltid använda Frank's.

Men nu har jag börjat göra min egen och den blir ännu godare!!!


Ingredienser:

 

500g Vanliga Röda Chilipepparfrukter

Flingsalt

Cider Vinäger

 

Till 1 Liter Hot Sauce

2 ½ tsk Kosher Salt

½ tsk Vitlökspulver

3 tsk Strösocker

 

Skär Chilen i lagom bitar

 

Kör Chile bitarna i processor tillsammans med 2% Salt (300g Chiles = 6g Salt) until very finely chopped

 

Fill bottle with a bit of space at the top. Store to ferment 1 week in a warm place.

 

Blend Mash & Vinegar 1 Part Mash + ½ Part Vinegar In a blender to get smooth

 

Top with Cold Water so that it is floating

 

Pour into glass jar and store for 29 days minimum

 

Sila Chilivätskan genom filter

 

Smaksätt med Flingsalt, Vitlökspulver och Strösocker