Hemrökt Chipotle Chile


Tack vare Min Älskade Hustru har jag varje år ett ordentligt överskott av Jalapeno Chilis.


Jag lägger in en hel massa i Pickling lag (se recept längre ner) och varför inte göra Chipotle Chilis av några? Chipotle är ju egentligen en Rökt och Torkad Röd Jalapeno.


Så jag utövar mycket tålamod och väntar till mina Gröna Jalapenos blir Röda istället.

Sen röker och torkar jag dem och det blir så bra!!! Det är både kul och enkelt!!!


Ingredienser


Röda Jalapeno Chillis (eller Chiles på Engelska)

Pecan rökträ


Starta din Smoker och ta upp till 125-150c för en 2 timmars rökning.


Ta en vass kniv och skär ett litet snitt i chilin på längden. Bara ett litet snitt.

Det är så den inte sväller upp av varmluft inuti under rökningen.


Rök Chilisarna med kontinuerlig rök. Asså så de röker hela tiden.


Kör så i 2 timmar. Jag kör i min WSM utan vattenskål eller vatten.


Ta av och lägg på en plåt och fortsätt och torka Chilisarna i ugn på 100c eller använd en torkmaskin,

och torka i 6 timmar. Använd sedan i matlagningen och Njut!!!


PS. Om du inte har tålamod att vänta till Jalapenosarna har blivit röda går det lika bra att

”pickla” dom när de är gröna istället. Gör bara så här!


Ingredienser


2 1/2 dl Vitvins Vinäger

2 1/2 dl Vatten

2 tsk FlingSalt

Gröna Jalapenos skivade


Lägg Jalapeno skivorna i en glasburk.


Koka upp Vinäger, Vatten och Salt och låt koka i 3 minuter.


Häll över Jalapenos. Skruva på locket och låt svalna.


Förvara i kylskåp! Håller 6 månader i kyl.