Tack vare Min Älskade Hustru har jag varje år ett ordentligt överskott av Jalapeno Chiles.
Jag lägger in en hel massa i Pickling lag (se recept längre ner) och varför inte göra Chipotle av några?
En Chipotle är ju egentligen en Rökt och Torkad Röd Jalapeno.
Så jag utövar mycket tålamod och väntar till mina Gröna Jalapenos blir Röda istället.
Sen röker och torkar jag dem och det blir så bra!!! Det är både kul och enkelt!!!
(Kom ihåg att det heter Chile, inte Chili. Chili är en gryta)
Ingredienser
Röda Jalapeno Chilefrukter (eller Chiles på Engelska)
Pecan rökträflisor
Starta din Smoker och ta upp den till 125-150c för en 2 timmars rökning.
Ta en vass kniv och skär ett litet snitt i Chilen på längden. Bara ett litet snitt.
Det är så den inte sväller upp av varmluft inuti under rökningen.
Rök Chilena med kontinuerlig rök. Asså så de röker hela tiden.
Rök i 2 timmar. Jag kör dom i min WSM utan vattenskål eller vatten.
Ta av och lägg på en plåt och fortsätt och torka Chilena i ugn på 100c
eller använd en torkmaskin, och torka i 6 timmar tills de är helt torra.
Använd sedan i matlagningen och Njut!!!