Dela den här sidan

Picklad "Chile" Peppar



Det är lite kul med språken, för ordet "Chili" på Amerikanska betyder inte

"Chili Peppar" som det gör på Svenska.


Det betyder egentligen en Chili-Gryta (som i Texas Red Chili) med en massa ingredienser och smaker.


Chili Peppar heter egentligen "Chile" på Amerikansk Engelska.


Så här kommer ett Supergott recept på Picklad Chile !!!


Saltlag:


1 Liter Vatten Kallt 

0,75 dl Salt (per liter Vatten)

 

Ingredienser:                                             

 

1 Liter Stor Glasburk

500g Jalapenos skivade

4 dl Vitvinsvinäger

4 dl Vatten

4 tsk Flingsalt

 

 

Blanda Saltlagen i en skål.


Lägg i Jalapenosarna. Låt stå 4 -5 timmar

 

Ta upp och rinn av. Tryck sedan ner Jalapenosarna i burken.

 

Koka upp Vitvinsvinäger, Vatten och Flingsalt till Picklinglag.

 

Häll direkt varmt över Chilen i burken

 

Sätt på lock och låt svalna. Ställ sedan i kyl. Smaka av efter 7 dagar.