Rökt Skinka



Här är verkligen ett tips! Jag brukar passa på och köpa Skinka när ICA och Coop har rea på sk. "Helg Skinka". Brukar vara vid Påsk och andra helger. Då köper jag ett par Skinkor och Röker upp ordentligt.

De är ju redan färdigkokta så jag behöver inte bry mig om innertemperaturer bara se till att de blir ordentligt rökta. Sen skivar jag dem och packar och fryser.


De brukar kosta typ 39.90 kg och vanlig "färdigrökt" Skinka (som egentligen inte är riktigt rökt utan bara

behandlad med Rökarom vilket är väldigt tveksamt) brukar kosta runt 200 kr Kg.

Så rök själv. Det blir mycket billigare (och både nyttigare och godare) !!!


Ingredienser:                                    

 

1 Helg-Skinka.Kom ihåg Skinkan är redan kokt så ska bara rökas.

 

Kör igång din Smoker med 20 Briketter

 

Lägg på 2 Hickory Chunks och 2 Körsbär Chunks (t.ex från www.americanstuff.se)


Lägg Skinkan i Smokern och rök så mycket det går.

 

Efter 1 timme lägg på 4 Chunks rökträ till !

 

Rök totalt minst 2 timmar för en ordentlig röksmak.

 

Lägg i kyl 24 timmar för röksmaken att gå ut i köttet. Skiva sedan tunt och njut !!!


Jag skivar och vacpacar och fryser. Så kan man ta fram God Nyttig Rökt Skinka när man behöver !!!