Dela den här sidan

Rökt Fläskfile



När vi har vår årliga Big Family BBQ i vår Älskade Familj så är det många som ser fram

emot den rökta Fläskfilen. Den är absolut inte svår men så oerhört populär !!!



Ingredienser:                              

 

Fläskfile (tips, jag brukar göra 2- 3 Fläskfileer samtidigt)

 

Saltlag

1 Liter vatten

½ dl Salt

½ dl Socker

½ dl Soja

½ dl Maple Syrup

½ dl Worchestershire sås

BBQ Rub

Injeceringsspruta för mat

 

Börja med att blanda till Saltlagen.

 

Lägg Fläskfilen i en lämplig behållare och häll lagen över.

 

Injecera Saltlagen i Fläskfilen med många ”skott”.

 

Ställ sedan Fläskfilen i kylen i minimum 4 dagar.

 

Ta ut Fläskfilen och torka av och klappa in BBQ rub överallt


Sätt en termometer i Fläskfilen.

 

Tänd Smokern och ta upp den till 125c för en 3 timmars smoke.

 

Smoke Fläskfilen på 125 grader med några chunks Hickory

tills innertemperaturen når 70 grader.

 

Den är supergod direkt, men lika god nästa dag. Tunt Skivad !!!