Ingredienser:
Fläskfile (tips, jag brukar göra 2- 3 Fläskfileer samtidigt)
Saltlag
1 Liter vatten
½ dl Salt
½ dl Socker
½ dl Soja
½ dl Maple Syrup
½ dl Worchestershire sås
BBQ Rub
Injeceringsspruta för mat
Börja med att blanda till Saltlagen.
Lägg Fläskfilen i en lämplig behållare och häll lagen över.
Injecera Saltlagen i Fläskfilen med många ”skott”.
Ställ sedan Fläskfilen i kylen i minimum 4 dagar.
Ta ut Fläskfilen och torka av och klappa in BBQ rub överallt
Sätt en termometer i Fläskfilen.
Tänd Smokern och ta upp den till 125c för en 3 timmars smoke.
Smoke Fläskfilen på 125 grader med några chunks Hickory
tills innertemperaturen når 70 grader.
Den är supergod direkt, men lika god nästa dag. Tunt Skivad !!!