Dela den här sidan

Canadian Bacon



Bacon är ju så himla gott. Tyvärr får man i sig mycket animaliskt fett av Bacon. Inte helt nyttigt.


Jag gör istället Canadian Bacon som är gjord av Fläskytterfile som är en köttbit med minimalt med fett.


Canadian Bacon blir lika god (eller godare) som Sidfläsk. Jag lovar.


Ingredienser:


Fläskytterfile delad i två bitar

1 L Vatten kallt

1/2 dl Salt

1/2 dl Socker

6 Chunks Hickory


Blanda Saltlagen kall. Lägg Fläskytterfile bitarna i Saltlagen och ställ i kyl 7 dagar.


Dra igång din Smoker på 125c för en 3 timmars rök.


Sätt en termometer i en Köttbit och den lägg på Smokern.


Lägg på 3 Chunks Hickory och rök ordentligt.


Efter 30 minuter lägg på 3 Chunks Hickory till.


Ta av Fläskytterfile bitarna när innertemperaturen når 72c.


Låt svalna. Skiva upp tunt och njut av jättegod Bacon.