Inspirationen för den här Burgaren kommer från den Amerikanska Sydväst regionen.
De har en himla massa god mat i New Mexico och Arizona där den genomgående kryddan
är Grön New Mexico Chili som ger god smak till väldigt mycket.
Lägg sedan till lite Tortilla Chips, Spiskummin och Jalapeno så blir det ännu godare.
Lite ost hjälper till att hålla ihop det! Blir så gott !!!
Ingredienser
500g Kalkonfärs (eller en bit Kalkonbröst, körd i processor/köksmaskin med knivar)
1 dl Gouda Ost riven
1/2 dl Tomat Salsa
100g New Mexico Green Chile hackad (finns på burk) (eller Padron Chile)
1 dl Tortilla Chips krossade
1/2 Gul Lök hackad
2 Msk Picklad Jalapeno hackad
1 tsk Spiskummin
1 tsk Salt
1/2 tsk Vitlökspulver
1/2 tsk Svartpeppar malen
Mixa allt och forma 4 Burgare och ställ i kyl så kryddorna får dra in.
Starta grillen för Indirekt grillning (briketter i ena hörnet, burgare i det andra) och ta upp grillen till 200c.
Sätt termometer i en av Burgarna och grilla Indirekt (på andra sidan från briketterna)
under lock tills innertemperaturen når 75c.
Låt vila 5 minuter (om du kan vänta så länge) Njut av en Supergod Southwest Burgare!!!