Dela den här sidan

Rökt Kycklinglever



Kunde bara inte låta bli att testa. Är så väldigt förtjust i Kycklinglever.

Tänkte: Om man lägger den i Saltlag först så den är ordentligt salt

och sedan röker Kycklinglevern, så den goda smaken tillsammans med Saltet och Röken

så borde det bli Jättegott.


Det blev Supergott. Jag har numera detta som pålägg på smörgås. Är så gott !!!


Ingredienser:                                            

 

Kycklinglever (typ 350g)

1 Liter Vatten

½ dl Salt

Smoke Box fylld med Körsbär bitar

 

 

Blanda Vatten och Salt till saltlagen och läggKycklingleverna i den 24-48 timmar


Starta din Smoker på 125c för en 3 timmars Smoke. (jag kör en WSM 47:a)


Lägg Kycklinglevrarna på Smokern.(Jag har använder ett tunt galler)


Läggpå Smokeboxen. Rök ordentligt i 1 timme)


Ta av och låt svalna. Njut på en Smörgås av en Rökt Mjuk KycklingLever !!!