Piri Piri Chicken



När det är väldigt varmt som det är just nu när jag skriver detta, är det gott att äta något starkt med mycket Chilipeppar i. Som att möta hetta med hetta. 😅 Sydafrikansk Piri-Piri Chicken  är just en sådan rätt.


Har ätit denna i London många gånger på Nandos Restaurant och hittade äntligen någon som har knäckt 

deras recept och publicerat på nätet. Garanterar att denna nedan smakar lika bra som i London !


Kombinationen av Het Chilipeppar, Citron och Vitlök passar alldeles utmärkt till en kall öl en varm kväll.

Så här gör vi😅😅😅


Ingredienser


Färsk kyckling i delar

1,2 l Vatten kallt,

0,5 dl salt,

0,5 dl socker


Marinad


4 cm Färsk Ingefära

1 Röd Lök

3 Vitlöksklyftor

1 dl Piri-Piri Hot sås (Eller vanlig Hot Sås, som Frank's, Tabasco)

1/2 dl Olivolja

1/2 dl Färskpressad Citronsaft

1 tsk Flingsalt

1 tsk Svartpeppar


Blanda Vatten, Salt och Socker till Saltlagen. Lägg kycklingen i Saltlagen 12-24 timmar


Kör ingredienserna till marinaden i processor/köksmaskin med knivar den är tills finmald.

Blanda marinaden med Kycklingbitarna och lägg i kyl 24 timmar.


Ta ut och skrapa av marinaden. Pensla Kycklingbitarna med olivolja.


Sätt i termometer i en tjock Kycklingdel. Dra igång en Smoker på 125c för en 3 timmars cue.


Gör under tiden en glaze på:


3 Msk Smör smält

2 Vitlöksklyftor pressade

2 Msk Piri-Piri Hot Sås (eller annan Hot Sås)

2 Msk Citron saft


Kolla termometern och pensla Kycklingbitarna med Glaz'en var femte grad från 50c upp till 75c


Ta av Kycklingen när innertemperaturen når 75c. Låt vila 20 minuter.


Avnjut hot smakrik kyckling med en god kall öl🍗🍗🍗🍺