Jerk Chicken



Denna Jerk Chicken är något av den godaste Kyckling jag vet. Irie Mon..... !!!


Ingredienser:


Kycklinglårfile, urbenade utan skinn

1,2 Liter kallt vatten

0,5 dl Salt

0,5 dl Strösocker

Jerk Rub kryddblandning (Finns att köpa. Jag blandar min egen. Mycket Kryddpeppar. Googla)

Röklåda för klotgrill, laddad med rökspån/flis (Jag använder Körsbär)


Blanda Vatten, Salt och Socker till Saltlagen. Häll Saltlagen över kycklinglåren och ställ i kyl 24 timmar


Ta ut och häll av Saltlagen. Krydda Kycklinglåren med Jerk Rub. Lägg i kyl 24 timmar.


Tänd en klotgrill med 25 briketter. Häll briketterna på den ena sidan i grillen med setup för indirekt grillning.


Lägg den laddade röklådan direkt ovanpå de tända briketterna


Lägg tillbaka grillgallret, lägg kycklinglåren på gallret på andra sidan ifrån briketterna så de inte ligger direkt över glöden. Kom ihåg att grilla indirekt.


Lägg på locket på grillen med ventilöppningarna ovanför Kycklinglåren och helt öppna

och i den motsatta ändan till briketterna. Tanken är att värmen kommer att svepa över kycklingen från ena sidan till den andra och ut.


Låt värmen komma upp till 200c. När den är 200c börja ta tid. Kör så i 8-10 minuter.


Sedan ta av locket och vänd på kycklinglåren så de grillas på andra sidan.


Lägg på locket igen. Invänta 200c och kör så i 8 minuter till.


Låt vila fem minuter. Njut sedan av saftiga kycklinglår med härlig “Jerk-Smak”

som smakar precis som på Jamaica. Jag lovar !!!