Cua'de Kycklingben



Visst är det fantastiskt att man kan ta något så enkelt som kycklingben och göra nåt så gott 😋

Passar perfekt till party snacks eller till ett barnkalas 🤠


Jag kör dessa i Stora Smokern, många på en gång, god Cue med körsbärsträ. Blir supergott!!!!


Ingredienser


Kycklingben

1,2 Liter Vatten kallt

1/2 dl Salt

1/2 dl Strösocker


Grillställ till Kycklingben/ Poppers (Se bild)


Marinad


4 Vitlöksklyftor

4 cm Färsk ingefära

1 tsk Chilipulver

2 Msk BBQ sås

2 Msk Ljust Muscovado socker

2 Msk Balsamvinäger

2 Msk Soja

2 Msk Worchestershire sås

2 Msk Olivolja


Blanda Vatten, Salt och Socker till en Saltlag. Lägg Kycklingbenen i det i 24 timmar i kyl.


Ta upp, häll av lagen och torka av.


Lägg alla ingredienserna till Marinaden i processor/köksmaskin och kör tills det blir blandat.

Lägg Kycklingbenen med marinaden. Lägg i kyl 24 timmar.


Kör igång din Smoker på 125c för en 3 timmars cue.


Sätt Kycklingbenen i stället, pensla dem med Olivolja och sätt stället i smokern. 


Lägg på 4-6 chunks med rökträ. (Jag kör med Körsbärs-Chunks från www.americanstuff.se


Kör så i Smokern i 2 timmar. Efter 2 timmar, kolla med termometer så du har 80 grader i benen.


Låt vila 15 minuter.


Njut av såå goda kycklingben !!!