Visst är det fantastiskt att man kan ta något så enkelt som kycklingben och göra nåt så gott 😋
Passar perfekt till party snacks eller till ett barnkalas 🤠
Jag kör dessa i Stora Smokern, många på en gång, god Cue med körsbärsträ. Blir supergott!!!!
Ingredienser
Kycklingben
1,2 Liter Vatten kallt
1/2 dl Salt
1/2 dl Strösocker
Grillställ till Kycklingben/ Poppers (Se bild)
Marinad
4 Vitlöksklyftor
4 cm Färsk ingefära
1 tsk Chilipulver
2 Msk BBQ sås
2 Msk Ljust Muscovado socker
2 Msk Balsamvinäger
2 Msk Soja
2 Msk Worchestershire sås
2 Msk Olivolja
Blanda Vatten, Salt och Socker till en Saltlag. Lägg Kycklingbenen i det i 24 timmar i kyl.
Ta upp, häll av lagen och torka av.
Lägg alla ingredienserna till Marinaden i processor/köksmaskin och kör tills det blir blandat.
Lägg Kycklingbenen med marinaden. Lägg i kyl 24 timmar.
Kör igång din Smoker på 125c för en 3 timmars cue.
Sätt Kycklingbenen i stället, pensla dem med Olivolja och sätt stället i smokern.
Lägg på 4-6 chunks med rökträ. (Jag kör med Körsbärs-Chunks från www.americanstuff.se)
Kör så i Smokern i 2 timmar. Efter 2 timmar, kolla med termometer så du har 80 grader i benen.
Låt vila 15 minuter.
Njut av såå goda kycklingben !!!