Buffalo Wings



Seriously vänner. Finns det nåt bättre än en riktigt bra fotbollsmatch ( läs NFL)  kombinerat med god kall öl

och en massa supergoda Buffalo Wings 🏈.


Här kommer ett recept på de godaste Buffalo Wings vi vet. Grillade med lite rök och dränkta i världens godaste Wing sås, ( den du gör själv). Lovar att om du gör mitt recept kommer du aldrig att göra på något annat sätt. Go Pats Go!!! 


Ingredienser:


Kycklingvingar delade mellan Flat och Knuckle. Alltså delade mellan den platta delen (The Flat)

och den delen som ser ut som ett Kycklingben (The Knuckle).


Om du köper med den allra yttersta lilla vingdelen så ta bort den och släng. Det är inget käk på den.


Att dela kycklingvingar går bäst med en riktig fågelsax. Bra investering😉


1,2 Liter Vatten Kallt

0,5 dl Salt

0,5 dl Strösocker

BBQ rub

Matolja


Röklåda laddad med rökspån/flis för grill

(Jag använder Körsbär)


Buffalo Wing Sauce


1/2 Cup Smör smält

1/2 Cup Hot sås (jag använder Frank's hot sås)

2 Msk Vitvinsvinäger

2 tsk Worchestershire sås

1/2 tsk Paprikapulver

1/2 tsk Cayenne peppar pulver (eller så mycket du vill)

1/2 tsk Vitlökspulver

Jag lovar. Den blir den godaste Wingsås du ätit😉😉😉


Blanda Vatten, Salt och Socker till Saltlagen.

Lägg de delade kycklingvingarna i Saltlagen i kylen 24 timmar.


Ta ut, häll av Saltlagen och krydda Kycklingvingarna med bbq ruben. Lägg sen i kyl igen i 24 timmar.


Dra igång en klotgrill med 25 briketter. Jag använder en W57:a.


Ladda en röklåda med rökspån/flis. 


Häll i de tända briketterna på ena sidan av grillen för indirekt grillning.

Lägg på röklådan direkt på briketterna, lägg på gallret och lägg Kycklingvingarna på gallret

på andra sidan än briketterna för indirekt grillning.


Lägg de bitarna som ser ut som Kycklingben (The Knuckles) närmast glöden och de som är

platta (The Flats) längre ifrån glöden.


Lägg på locket på grillen med öppna ventiler på motsatt sida mot briketterna direkt över Vingarna

så värmen går över Vingarna på väg ut.  


Vänta till temperaturen går upp till 200c. När 200c slå på timern. Kör så under lock i 25 minuter.


Under tiden gör Wingsåsen. Lägg alla ingredienser till Wingsåsen i en kastrull och värm

på medium värme  tills smöret smält. Vispa ihop alltihop tills att det går ihop (emulgerar).


Efter 25 minuter på grillen vänd på Vingarna. Kör sedan vidare under lock i 25 minuter till.


Ta av vingarna och lägg i en skål. Häll wingsåsen över och skaka ihop.


Njuuuuuuut!!!🤠⚽️🏈😉⚾️👌😁😎😋