Buffalo Thighs



Buffalo Vingar är ju så himla goda så jag tänkte att man borde väl egentligen kunna göra samma smaksättning med vilken del av Kycklingen som helst och testade med Kycklinglår.

Javisst gick det jättebra!!! Det blev jättegott !!!


Ingedienser


Kycklinglår Skinn & Benfria

 

Marinad                                       

 

1 ½ tsk Kosher Salt

½ Cup Hot Sauce (Jag använder Frank's)

2 Msk Strösocker

2 Msk Vitvinsvinäger

1 Msk Worchestershire sås

1 tsk Paprikapulver

1 tsk Cayennepulver

1 tsk Vitlökspulver

1 Msk Rapsolja

 

Körsbär Rökchips

Röklåda

 

Blue Cheese Wingsås

 

125g Blue Cheese (Jag amvänder Saint Augur)

2 dl (175g) Creme Fraiche

¼ Cup (70g) Majonäs

1 Vitlök Pressad

1 Msk Lemon Juice

2 Msk Grädde

½ tsk Salt

 

 

 

Blanda allt till marinaden och lägg Kycklinglåren i kyl med marinad 24 – 48 timmar.

 

Ladda en röklåda med Körsbär. Starta en klotgrill och kör upp den till 200c med indirekt grillning

dvs Briketterna på ena sidan och Kycklinglåren på den andra sidan.


Grilla Kycklinglåren indirekt under lock ca 10 minuter per sida


Blanda de Nygrillade Kycklinglåren med Blue Cheese Wingsåsen !!! Sååå gott !!!