Pulled Lamb



Ja jag vet. Lamm är inte det vanligaste köttet att cu’a men jag lovar det blir supergott.

Använd bara samma teknik som för Pulled Pork men med mycket mer kryddor.


Ras el Hanout är en fantastisk Nordafrikansk kryddblandning som är som gjord för Lamm.

Finns i handeln så ska inte vara så svår att hitta!


Detta är Min Älskade Hustru’s Favorit Cue!!!


Ingredienser


Lammstek ca 1 kg

1 Liter Vatten

1/2 dl Salt

1/2 dl Strösocker

1/2 dl Soja

1/2 dl Worchestershire Sås

3 Msk Ras el Hanout Kryddmix


Injeceringsspruta för kött

Folieform

Aluminiumfolie


Blanda Vatten, Salt, Socker, Soja och Worchestershire Sås till Saltlagen så det löser sig.


Lägg Lammsteken i en lämplig låda. Injecera med sprutan så mycket av Saltlagen som du kan.

Häll resten av Saltlagen över Lammsteken. Ställ i kyl i minst 3 dagar.


Dra igång Smokern på 125c. Sätt en termometer i köttet.


Kör Lammsteken i Smokern med lite rök tills innertemperaturen kommer upp i 70 grader.


När 70c ha uppnåtts, lägg Lammsteken i folieformen. Täck tätt med Aluminiumfolien.


Sätt ugnen på 125c. Ställ in folieformen och låt Lammsteken komma upp till 98 grader innertemperatur.


Vid 98 ta ut och låt vila 1/2 timme. Dra sedan isär köttet som Pulled Pork.


Njut av Bästa Lammet som smälter i munnen !!!