Dela den här sidan

BBQ Meatballs


Jag kände bara för att cu’a något nytt. Ja det är ju inte ”riktig” BBQ men det blev så himla gott så jag måste bara dela med mig. Kom ihåg att dessa är inte Burgare, de är Köttbullar med sin alldeles egna stil.


Tillagade Low & Slow med lite rök. Sedan penslade med den godaste glazen.

Testa mitt recept så vill du aldrig ha ”vanliga” Köttbullar nåt mer!


Ingredienser


Ger 12 Meatballs ca 5 cm tjocka och väger 125-130 gram. Om det är för mycket så halvera bara receptet.


1 Kg Nötfärs

250g Ricotta ost

2 Ägg

1 dl Ströbröd

2 tsk Oregano

2 tsk Salt

2 tsk BBQ Rub

1 tsk Fänkålsfrön krossade i mortel


Blanda allt och rulla till Köttbullar som väger 125-130 grams styck, ca 5 cm tjocka.


Starta din Smoker och ta upp den till 125c för en 3 timmars cue.


Placera Köttbullarna i Smokern med lite mellanrum, sätt termometer i en av Köttbullarna

och rök med några chunks Hickory och/eller Körsbärsträ tills innertemperaturen når 70c (140F).

(Vi röker med trä från www.americanstuff.se)


Under tiden gör en Glaze på:


1/2 dl  Bourbon Whiskey

5 Msk Flytande Honung

1 1/2 Msk Hoisin Sås

1 Msk Dijon Senap

3 tsk Worcestershire sås

3 tsk Soja

2 tsk Maple Syrup

1/2 tsk Salt

1/2 tsk Svartpeppar


Värm Glaz'en i en kastrull tills det sjuder.


När Köttbullarna når 70c pensla Köttbullarna generöst med Glaze'n.


Fortsätt och cu'a Köttbullarna tills innertemperaturen når 75c


Ta av från röken och låt vila 5 minuter. Njut!!! Sååå Gott!!!