Ingredienser
Kycklingfile skuren i 2 1/2 cm stora bitar
1/2 dl Japansk Soja
1/2 dl Mirin (Japanskt Risvin. Sherry funkar också)
Marinad
2 dl Teriyaki sås (Recept finns under fliken Sauces & Dips, men finns också att köpa färdig)
Folieform
Folie
Marinera Kycklingbitarna i Soja och Mirin (eller Sherry) i 24 timmar i kyl
Dra igång Smokern på 125c för en 3 timmars cue.
Lägg Kycklingbitarna direkt på gallret i Smokern och kör i 1 timme utan rök.
Ta upp Kycklingbitarna. Lägg dem i folieformen och häll över Teriyaki sås och blanda runt.
Täck tätt med folie och kör ytterligare 1 ½ timme. Ta upp och låt vila en stund.
Njut av riktigt god Kyckling med en distinkt smak av Japan.
Domo Arigato Gozaimasu!