Teriyaki Chicken Burnt Ends



Här är ett tips för er som är lika förtjust som jag är, i Japansk Grillad mat.

Ett underbart gott sätt att använda Burnt Ends Tekniken på ett nytt sätt.


Supergoda, möra, Kycklingbitar med typisk Söt/Salt Japansk smak.

Servera gärna med Udon-Nudlar och mera Teriyaki sås! Dozo!


Ingredienser


Kycklingfile skuren i 2 1/2 cm stora bitar                                     

1/2 dl Japansk Soja

1/2 dl Mirin (Japanskt Risvin. Sherry funkar också)

 

Marinad


2 dl Teriyaki sås (Recept finns under fliken Sauces & Dips, men finns också att köpa färdig)


Folieform

Folie

 

 

Marinera Kycklingbitarna i Soja och Mirin (eller Sherry) i 24 timmar i kyl


Dra igång Smokern på 125c för en 3timmars cue.


Lägg Kycklingbitarna direkt på gallret i Smokern och kör i 1 timme utan rök.

 

Ta upp Kycklingbitarna. Lägg dem i folieformen och häll över Teriyaki sås och blanda runt.


Täck tätt med folie och kör ytterligare 1 ½ timme. Ta upp och låt vila en stund.


Njut av riktigt god Kyckling med en distinkt smak av Japan. 


Domo Arigato Gozaimasu!