Pork Loin Burnt Ends



Ooops du upptäcker plötsligt att du har slut på Brisket och är jättesugen på Burnt Ends! Vad gör man?


Jo man tar en Fläskytterfile åsså gör man Burnt Ends av den som är nästan lika goda som de från Brisket.


Dessa är köttigare, godare och inte så feta som de gjorda av Fläsksida. Testa!


Så lätta att göra en fin sommarkväll och uppskattade av alla!!!


Lägg några bitar i ett Hamburgerbröd. Ha på lite BBQ sås och bara njut !!!


Ingredienser:


Fläskytterfile skuren i 2 1/2 cm stora bitar

Flingsalt

BBQ Rub (Din favorit)

 

Marinad

 

3 dl Äppeljuice

1 dl BBQ Sås

1 Msk Honung

1 Msk Hot Sauce (Jag använder Frank's)

 

Folieform

Folie

 

Skär Fläskytterfile'n i 2 1/2 cm stora bitar. Blanda Köttbitarna med Flingsalt & BBQ Rub

och marinera dem i 24 timmar i kyl så de får smak.


Blanda allt till Marinaden

 

Dra igång Smokern på 125c för en 3 timmars cue.


Lägg Köttbitarna direkt på gallret och cu'a med lite rök 1 ½ timme

(Jag använder två Hickory chunks för att få god röksmak. Beställer från www.americanstuff.se

 

Efter 1 1/2 timme ta upp Köttbitarna och lägg i folieformen.

Häll på den blandade Marinaden och täck tätt med Folie.

 

Lägg tillbaka på Smokern och kör ytterligare 1 ½  timme. Ta av och låt svalna.


Njut av BBQ smakerna och det möra Fläsket. Det är supergott!