Korean Burnt Ends



Ja kan man göra Mexikanska Burnt Ends så kan man ju göra vilken smakprofil som helst som är god.

Tekniken är ju densamma ! Cu'a + Marinad i Folieform = GOTT! 


Jag gillar Koreansk mat så jag prövade mig fram till en riktigt typiskt Koreansk smakprofil.

Köttbitarna blev väldigt smakrika och väldigt autentiskt Söt/Salta och Koreanska till sin smak.


Bli inte rädd för de speciella asiatiska ingredienserna.

Dessa finns numera att köpa i större mataffärer i den asiatiska avdelningen.


Korean Burnt Ends är jättegott med lite kokt Ris till !!!


Ingredienser:                       

 

Fläskytterfile eller Högrev i 2 1/2 cm stora bitar

6 Msk Japansk Soja

2 Msk Kinesisk Light Soja

3 Msk Ljust Muscovado Socker

3 Msk Mirin (Ljus Söt Vätska. Sherry går annars bra)

2 Msk Risvinäger

1 Msk Sesamolja (Helst Risbergs Rostade) 

2 Msk Gochujang (Koreansk Chilipasta. Finns i Röd Plastburk eller Röd Flaska)

5 Vitlöksklyftor rivna

2-3 cm Färsk Ingefära riven


Folie form

Folie


Koreansk Marinad


1 dl Päron-juice koncentrat + 1 ½ dl Vatten




Blanda Soja, Socker; Mirin, Vinäger, Sesamolja, Gochujang, Vitlök och Ingefära i en skål.


Skär köttet i 2 1/2 cm stora bitar. Häll i Köttet i Sojablandningen och blanda ordentligt.

Ställ i kyl 24 timmar för att marinera och ta åt sig smakerna.


Dra igång Smokern på 125c för en 3 timmars cue.


Ta ut och lägg köttbitarna som de är på gallret och kör i Smokern utan rök i 1 timme

 

Ta upp Köttbitarna och lägg i folieformen och häll Päronjuicen + Vattnet över.

Täck tight med dubbel folie och ställ tillbaka på smokern och kör i Smokern i 1 ½ timme till.


Ta ut, låt svalna och njut av Riktigt Koreanska Smaker !!!