Korean Burnt Ends
Ingredienser:
Fläskytterfile eller Högrev i 2 1/2 cm stora bitar
6 Msk Japansk Soja
2 Msk Kinesisk Light Soja
3 Msk Ljust Muscovado Socker
3 Msk Mirin (Ljus Söt Vätska. Sherry går annars bra)
2 Msk Risvinäger
1 Msk Sesamolja (Helst Risbergs Rostade)
2 Msk Gochujang (Koreansk Chilipasta. Finns i Röd Plastburk eller Röd Flaska)
5 Vitlöksklyftor rivna
2-3 cm Färsk Ingefära riven
Folie form
Folie
Koreansk Marinad
1 dl Päron-juice koncentrat + 1 ½ dl Vatten
Blanda Soja, Socker; Mirin, Vinäger, Sesamolja, Gochujang, Vitlök och Ingefära i en skål.
Skär köttet i 2 1/2 cm stora bitar. Häll i Köttet i Sojablandningen och blanda ordentligt.
Ställ i kyl 24 timmar för att marinera och ta åt sig smakerna.
Dra igång Smokern på 125c för en 3 timmars cue.
Ta ut och lägg köttbitarna som de är på gallret och kör i Smokern utan rök i 1 timme
Ta upp Köttbitarna och lägg i folieformen och häll Päronjuicen + Vattnet över.
Täck tight med dubbel folie och ställ tillbaka på smokern och kör i Smokern i 1 ½ timme till.
Ta ut, låt svalna och njut av Riktigt Koreanska Smaker !!!