Carnitas



De här små Mexikanska "Burnt Ends" bitarna är något av de godaste jag vet.

Världens bästa fyllning i Tacos, Quesadillas och Texas Red Chili.

You just gotta try them :)


Ingredienser:                              

 

Fläskytterfile skuren i bitar på 2 1/2 cm

Flingsalt

3 Msk Spiskummin

3 Msk Oregano

3 Msk Ancho Chili Pulver


Marinad


1 ½ dl CocaCola

1 ½ dl Apelsin Juice

4 Vitlök pressade

Folie form

Folie

 

Skär Fläskytterfilen i bitar på ca 2 1/2 cm. Blanda Flingsalt, Spiskummin, Oregano och Ancho Chili Pulver i en skål och ha i Köttbitarna och blanda ordentligt. Ställ in i kyl i 24 timmar så kryddorna går in i köttet.


Dra igång Smokern på 125cför en 3 timmars cue.


Ta ut Köttet och lägg bitarna direkt på gallret i Smokern och kör med eller utan rök i 1 timme.


Blanda under tiden en marinad på Coca Cola, Apelsin Juice och Vitlök.


Efter 1 timme på Smokern, lägg köttet i folieformen och häll över marinaden.


Täck tight med folie och ställ tillbaka på Smokern och kör i 2 timmar till.

 

Ta av och njut av det godaste möraste smarrigaste Mexikanska Kött du nånsin smakat!