Ingredienser:
Fläskytterfile skuren i 2 1/2 cm stora bitar
3 Msk Ancho Chili Pulver
1 Msk Chipotle Chili Pulver
1 Msk Oregano (Helst Mexikansk förstås)
2 tsk Flingsalt
Folie form
Folie
Adovado Marinad
3 dl Bloody Mary Drink Mix (Finns på burk)
5 st Torkade Guajillo Chilipeppar (Lägg i varmt vatten 30 min, sedan ta bort kärnor och stjälk )
1 Gul Lök hackad
6 Vitlöksklyftor halverade
1 Msk Spiskummin
3 Msk Äppel-Cider Vinäger
1 tsk Oregano
2 Lagerblad
Skär Köttet i bitar. Blanda Ancho Chili Pulver, Chipotle Chili Pulver, Oregano och Flingsalt i en skål.
Blanda ner Köttbitarna med kryddorna. Låt köttet ligga i 24 timmar i kyl så att kryddorna går in i köttet.
Kör igång smokern på 125c för en 3 timmar cue.
Lägg Köttbitarna direkt på gallret och kör i 1 1/2 timme med ett par chunks Hickory för rök.
(Vi köper Rökträ från www.americanstuff.se)
Kör Adovado Marinad ingredienserna i en Mixer eller Matberedare.
Efter 1 1/2 timme ta upp köttet från Smokern och lägg det i folieformen och häll
Adovado Marinaden över och blanda runt lite.
Täck folieformen tight med folie och ställ tillbaka på smokern. Kör på 125c i 1 ½ timme till.
Ta av folieformen och njut sen av riktigt mört och smakrikt kött med tydliga Mexikanska smaker!!!