Carne Adovado


Här kommer ytterligare recept på en Mexikansk variant på Burnt Ends

med väldigt typiska Mexikanska smaker. 


Där Carnitas har den typiska smaken av Spiskummin har Adovado en härlig Chilipeppar smak istället.


Samma (enkla) "Burnt Ends teknik" men lite andra ingredienser ger dig ett väldigt smakrikt kött

att använda i Chiligrytor, Burritos eller Tacos. Det är såååå gott !!!


Ingredienser:                   

 

Fläskytterfile skuren i 2 1/2 cm stora bitar

3 Msk Ancho Chili Pulver

1 Msk Chipotle Chili Pulver

1 Msk Oregano (Helst Mexikansk förstås)

2 tsk Flingsalt

Folie form

Folie

 

Adovado Marinad

 

3 dl Bloody Mary Drink Mix (Finns på burk)

5 st Torkade Guajillo Chilipeppar (Lägg i varmt vatten 30 min, sedan ta bort kärnor och stjälk )

1 Gul Lök hackad

6 Vitlöksklyftor halverade

1 Msk Spiskummin

3 Msk Äppel-Cider Vinäger

1 tsk Oregano

2 Lagerblad

 

Skär Köttet i bitar. Blanda Ancho Chili Pulver, Chipotle Chili Pulver, Oregano och Flingsalt i en skål.

Blanda ner Köttbitarna med kryddorna. Låt köttet ligga i 24 timmar i kyl så att kryddorna går in i köttet.


Kör igång smokern på 125c för en 3 timmar cue.


Lägg Köttbitarna direkt på gallret och kör i 1 1/2 timme med ett par chunks Hickory för rök.

(Vi köper Rökträ från www.americanstuff.se)

 

Kör Adovado Marinad ingredienserna i en Mixer eller Matberedare.

 

Efter 1 1/2 timme ta upp köttet från Smokern och lägg det i folieformen och häll

Adovado Marinaden över och blanda runt lite.

 

Täck folieformen tight med folie och ställ tillbaka på smokern. Kör på 125c i 1 ½ timme till.


Ta av folieformen och njut sen av riktigt mört och smakrikt kött med tydliga Mexikanska smaker!!!