Burnt Ends Tekniken
Burnt Ends är ju egentligen en del av Ox-Bringan (Brisket) som först cu'as, sedan skärs i bitar
och sedan cua's bitarna för sig en gång till för att bli riktigt möra.
Brisket'en består ju av två delar som sitter ihop, "The Point" och "The Flat".
(Detta kan man se på köttfibrerna som går åt olika håll på Bringan.)
The Point är den delen som är lite tjockare och i ena änden av köttbiten.
(The Flat är den platta biten med massa köttfibrer åt samma håll)
När man cua't hela Oxbringan så skär man Point delen i mindre bitar och lägger i en folieform
tillsammans med en marinad och cua'r en gång till. På det sättet blir köttet oerhört mört och smakrikt.
Jag kom på att detta med att ånga köttbitar i en marinad i folieform faktiskt är en speciell egen teknik
det handlar om, som man kan använda inte bara på Brisket utan också på andra sorters köttbitar
som annat Nötkött, Fläskkött och Kyckling.
Så jag testade mig fram och upptäckte en helt ny värld av goda små bitar!
Klicka på flikarna så hittar du recept på de godaste "Burnt Ends" du någonsin smakat. Jag lovar!
//BBQDude