Yakiniku


Jag bara älskar Japansk mat som har så stora smaker och faktiskt med lite BBQ teknik blir det ännu bättre. 


En ganska vanlig köttbit som Rostbiff kan förvandlas till den smakrikaste Yakiniku'n med lite BBQ.

Passar perfekt med Sältan och Sötman från Soja och Socker.


Jätteenkelt att göra men så gott !!! Domo Arigato Gozaimasu Nippon-Jin !!!


Ingredienser:

 

Rökt Rostbiff i tunna skivor

Salt

Svartpeppar

Yakiniku sås

1 tsk Vitpeppar

2 Gula Lökar hackade

4 Vitlöksklyftor hackade

Sesamfrön rostade

 

Yakiniku Sås:                                             

 

½ dl Japansk Soja

2 Msk Mirin (finns attköpa på flaska)

2 ½ Msk Strösocker

2 tsk Sesamolja

 

Krydda en bit Rostbiff med Salt och Svartpeppar. Lägg i kyl att marinera 24-48 timmar.


Sätt i en termometer i köttet.


Dra igång smokern på 125c. Lägg på Rostbiffen och BBQ'a med lite rök tills innertemperaturen

når 70c.Ta av och låt svalna. När den är kall (eller frusen) skiva den så tunt som är möjligt.


Blanda ihop Yakiniku-såsen. Ta en skål och häll i hälften av Yakiniku-Såsen, all Vitpeppar och Rostbiffskivorna.

 

Låt detta stå 30 minuter så såsen får gå in i köttet riktigt.

 

I en panna stek Lök och Vitlök så de får lite färg. När de är nästan klara, ha i och stek köttet med Löken.

 

Ha i resten av Yakiniku-såsen & Sesamfröna.


Det blir så himla gott! Bättre än på restaurant !!! (Sorry Sushiyama)