Jag kommer fortfarande ihåg 1984 när jag åt Satay Chicken i Singapore för första gången
och det var så gott att jag beställde in en portion till.
Det är jättelätt att göra själv och den smakar lika gott som den gjorde då fast nu med hjälp av Mae Ploy !!!
Jag marinerar Kycklingbitarna i Gul Curry Paste och sedan grillar jag dem på spett i min W57:a.
Dom är supergoda direkt från grillen men eftersom jag tycker om dem så mycket fryser jag också in
varje år några färdiggrillade Satay-bitar. Dessa äter jag med en Jordnöts-sås till.
Det receptet hittar du under Spinoffs!
Ingredienser
2 Kycklingfileer
2 Msk Vegetabilisk olja
2 Msk Thai Yellow Curry Paste (Jag använder MaePloy)
2 Msk Strösocker
1 tsk Flingsalt
Dessa börjar med ett litet trick. Stek Thai Yellow Curry Paste med Sockret i 5 minuter
Det gör själva basen för smaken. Det smakar inte sött men sockret lyfter Curry'n jag lovar.
Skär Kycklingfileerna i små bitar lagom stora för spett
Blanda Kycklingbitarna med den stekta Curry Pasten och Salt
Lägg att marinera i kyl 24-48 timmar
Tänd klotgrillen med 20 briketter indirekt värme för spett
Sätt Kycklingbitarna på spett som de är typ 5 - 6 bitar per spett
Grilla indirekt under lock ca ½ timme
Njut av smaken frånSyd-Ost Asien !