Satay Chicken



Jag kommer fortfarande ihåg 1984 när jag åt Satay Chicken i Singapore för första gången

och det var så gott att jag beställde in en portion till. 


Det är jättelätt att göra själv och den smakar lika gott som den gjorde då fast nu med hjälp av Mae Ploy !!!

Jag marinerar Kycklingbitarna i Gul Curry Paste och sedan grillar jag dem på spett i min W57:a.


Dom är supergoda direkt från grillen men eftersom jag tycker om dem så mycket fryser jag också in

varje år några färdiggrillade Satay-bitar. Dessa äter jag med en Jordnöts-sås till.

Det receptet hittar du under Spinoffs!


Ingredienser


2 Kycklingfileer                                        

2 Msk Vegetabilisk olja

2 Msk Thai Yellow Curry Paste (Jag använder MaePloy)

2 Msk Strösocker

1 tsk Flingsalt

 


Dessa börjar med ett litet trick. Stek Thai Yellow Curry Paste med Sockret i 5 minuter


Det gör själva basen för smaken. Det smakar inte sött men sockret lyfter Curry'n jag lovar.

 

Skär Kycklingfileerna i små bitar lagom stora för spett

 

Blanda Kycklingbitarna med den stekta Curry Pasten och Salt

 

Lägg att marinera i kyl 24-48 timmar

 

Tänd klotgrillen med 20 briketter indirekt värme för spett

 

Sätt Kycklingbitarna på spett som de är typ 5 - 6 bitar per spett

 

Grilla indirekt under lock ca ½ timme


Njut av smaken frånSyd-Ost Asien !