Crab Rangoon
Ibland vill man göra en god snack, kanske till Champagne på Nyårsafton.
Crab Rangoon är en supergod snack som alla gillar.
Salt Krabba med Mjuk Cream Cheese, sen spetsat med lite Hot Sås.
Så ”snacksigt” det kan bli. Och lätta att göra i Airfryern!!!
Ingredienser
200g Cream Cheese (Philadelphia)
240g Krabbkött på burk avrunnen
1 Vitlöksklyfta pressad
1 Schalottenlök finhackad
3 Msk Sri Racha sås
1 Msk Light Soya
2 tsk Rice Vinegar
1 tsk Sesamolja
Wonton Wrappers
1 Ägg vispad
2 Msk Rapsolja
Sri Racha Majo Dip
1 dl Majonäs
1/2 dl SriRacha sås
2 tsk Lime Juice
1 Nypa Flingsalt
1/4 tsk Vitlökspulver
1/4 tsk Lökpulver
Blanda Cream Cheese, Krabbkött, Vitlökspress, Schalottenlök, Sri Racha, Rice Vinegar, Soya och Sesamolja ordentligt i en skål.
Lägg Wonton Wrappers som ett Ruter Ess med spetsen uppåt.
Klicka på 1 tsk av Krabb-smeten lite högre upp än precis i mitten.
Pensla kanterna med Ägget
Vik över till en Trekant och tryck till fogarna ordentligt
När alla är klara pensla båda sidor med Rapsolja
Värm sedan upp Airfryern på 180c i 3 minuter
Lägg ett lager Wontons i Airfryern och kör i 5 minuter.
Vänd på varje Wonton och kör ytterligare 2 minuter
När alla Wontons är friterade, lägg i alla på en gång och kör ytterligare 1 minut för att värma upp och ge extra krisp.
För Sri Racha majon, blanda bara alla ingredienser.
Servera Crab Rangoon med Sri Racha Majo som dip.
Njut av supergoda Crab-snacks!!!