Kycklinginnerfileer eller "Chicken Tenders" som de heter på Engelska.
Tenders beskriver bättre hur texturen på bitarna är än ordet innerfile.
Dessa är de godaste bitarna på hela Kycklingen och lätt friterade i Airfryern är de nåt av det
godaste man kan göra i sin 'fryer!
Senap's dipen till är grym att dippa i! Den är supergod till Vegansk Kyckling också!!!
Ingredienser
Kycklinginnerfileer
1,2 Liter Vatten kallt
1/2 dl Salt
1/2 dl Socker
2 1/2 dl Maizena
2 1/2 dl Panko
2-3 Ägg Lätt Vispade
Honey Mustard Sauce
1 dl Dijon
1/2 dl Honung flytande
1 tsk Vit Balsamvinäger
1 tsk Chipotle paste
Blanda Vatten, Salt och Socker till en Saltlag. Lägg Kycklingen i Saltlagen i 24 timmar i kyl.
Ta ut och torka av och doppa Kycklingbitarna i Maizena. Låt sedan stå 30 minuter.
Doppa i Maizena en gång till så de är helt torra.
Doppa Kycklingbitarna i Ägg snabbt
Doppa i Panko. Låt stå 10 minuter
Starta Airfryern på 200c och kör i 3 minuter värma upp
Fritera kycklingbitarna några i taget så de ligger i ett lager i korgen.
Bäst är att fritera bara några åt gången
Lägg i Kycklingbitarna och Fritera i 4 minuter.
Vänd bitarna o fritera ytterligare 4 minuter
När alla bitarna friterats 2 gånger så lägg ner alla bitarna samtidigt på varandra
och fritera ytterligare 2 minuter för sista touchen.
Blanda ingredienserna till såsen Doppa varma Kycklinginnerfileer i dipen och njut!!!