Dela den här sidan

Ginger Bread Blondies



Pepparkaks Blondies!!! Godast till Julfikat !!!

Gjorde de här i Julas och de här är så bra att jag bara måste dela med mig av receptet!

 

Blondies (Ljusa Brownies) är ju goda som de är men jag ville  göra dem mera "Juliga" och ge dem

den klassiska Pepparkaks-smaken men samtidigt att de smälter i munnen som Blondies ska.

 

OJ vad nöjd jag är med detta receptet. Ni måste prova!!!

 

GOD JUL från BBQDude !!!

 

 

Ingredienser

 

185g Smör smält (Melted Butter)

 

200g Ljust Muscovado Socker (Light Muscovado Sugar)

 

150g Strö-Socker (Granulated Sugar)

 

2 Ägg (Eggs)

 

250g Mjöl (Flour)

 

½ tsk (tsp) Bakpulver (Baking Powder)

 

1 tsk (tsp) Vanilj Socker (Vanilla essence)

 

1 tsk (tsp) Salt (Salt)

 

3 tsk (tsp) Pepparkakskrydda (Pumpkin spice)

 

150g Vita Choklad knappar (White Chocolate pieces)

 

50g Pepparkakor i små små bitar hackade (Gingerbread cookies in small pieces)



 

Sätt ugnen på 160c Varmluft eller 175c "vanlig" (350F)

 

Blanda Mjöl, Bakpulver, Vaniljsocker, Salt och Pepparkakskrydda i en skål

 

Hacka Pepparkakorna till små bitar. Inte pulver bara små bitar.

 

Kör Smör och Socker i maskin till bra blandat.

 

Blanda ner 1 ägg i taget

 

Blanda ner Mjöl-blandningen

 

Blanda ner Vit Choklad och Pepparkaksbitarna

 

Lägg bakplåtspapper i en form 25 x 18 cm

 

Häll smeten i formen och plana ut

 

Baka i 25- 30 minuter. (Jag körde 28 minuter)

 

Låt svalna helt. Skär i bitar och njut av hur Julen smälter i munnen !!!

 

GOD JUL !!!!!!!!!!!!