Chocolate Chip Cookie



Ingredienser

 

1 Cup (230g) Smör mjukt

 

¾ Cup (175g) Strösocker

 

¾ Cup (125g) Ljust Muscovado Socker, packat

 

2 Stora Ägg

 

2 ¾ Cup (425g) Mjöl (Jag använder Patisserie från Ramlösa Kvarn)

 

1 ½ tsk Bakpulver

 

½ tsk Bikarbonat

 

½ tsk Salt

 

3 tsk Vaniljsocker

 

2 påsar Ljusa Chokladknappar 150g per påse

 

100g Pekan Nötter, Lätt rostade och hackade

 

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt

 

Rosta Pecan nötterna 15 minuter I ugnen. Låt svalna. Hacka sedan.

 

Kör smör och socker i bakmaskin med paddel i 5 minuter.

 

Ha i ett ägg i taget och blanda ordentligt

 

I en skål, mixa Mjöl, Bakpulver, Bikarbonat, Saltoch Vaniljsocker ordentligt.

 

Ha i mjölblandningen i två omgångar och blanda om ordentligt

 

Ha I Chokladknapparna och de hackade Pecan Nötterna. Blanda ordentligt.

 

Ställ in skålen med kaksmeten i kylen 30 minuter. Det gör smöret lite fastare och ger bättre höjd på kakorna samtidigt som smakerna får blanda sig lite bättre.

 

Ta ut ur kylen efter 30 minuter.

 

Använd en glass-skopa för att ta ur lika stora bollar av smet. Som en golfboll ungefär. Rulla varje till en rund boll. Lägg bollen på bakplåtspapper på en plåt. Platta till bollarna lite så blir de snyggare cookies.

 

Ställ in i ugnen och kör i 12-14 minuter.

 

Ta ut. Låt svalna på plåten i 5 minuter.

 

Lägg sedan över på ett galler för att svalna ordentligt.