Ingredienser
1 Cup (230g) Smör mjukt (Butter soft)
¾ Cup (175g) Strösocker (Castor Sugar)
¾ Cup (125g) Ljust Muscovado Socker (Light Muscovado Sugar)
2 Stora Ägg (Eggs)
2 ¾ Cup (425g) Mjöl (Jag använder Patisserie från Ramlösa Kvarn) (Flour)
1 ½ tsk (tsp) Bakpulver (Baking Powder)
½ tsk (tsp) Bikarbonat (Baking Soda)
½ tsk (tsp) Salt
3 tsk (tsp) Vaniljsocker (Vanilla)
300g Ljusa Chokladknappar (Milk Chocolate pieces)
100g Pekan Nötter, Lätt rostade och hackade (Pecans Toasted & Chopped)
Sätt ugnen på 160c varmluft eller 175c grader vanligt. (350F)
Rosta Pecan nötterna 15 minuter I ugnen. Låt svalna. Hacka sedan.
Kör Smör och Socker i bakmaskin med paddel i 5 minuter.
Ha i ett Ägg i taget och blanda ordentligt
I en skål, mixa Mjöl, Bakpulver, Bikarbonat, Salt och Vaniljsocker ordentligt.
Ha i Mjölblandningen i två omgångar och blanda om ordentligt
Ha I Chokladknapparna och de hackade Pecan Nötterna. Blanda ordentligt.
Ställ in skålen med kaksmeten i kylen 30 minuter.
Det gör smöret lite fastare och ger bättre höjd på kakorna samtidigt som smakerna får blanda sig lite bättre.
Använd en glass-skopa för att ta ut lika stora bollar av smet. Som en golfboll ungefär.
Rulla varje till en rund boll. Lägg bollen på bakplåtspapper på en plåt.
Platta till bollarna lite så blir de snyggare cookies.
Ställ in i ugnen och kör i 12-14 minuter.
Ta ut. Låt svalna på plåten i 5 minuter.
Lägg sedan över på ett galler för att svalna ordentligt.