Chelsea Buns



Ingredienser:

 

50g Jäst (Yeast)

 

150g Smör (Butter)

 

5 dl Mjölk (Milk)

 

1 ½ dl Strösocker (Castor Sugar)

 

1 tsk Fling Salt (Kosher Salt)

 

15 dl Vetemjöl (Baking Flour)

 

Fyllning för varje halva av degen: (Filling for each half)

 

100g Smör Mjukt (Soft Butter)

 

5 Msk Strösocker  (Castor Sugar)

 

1 tsk Kanel ( Cinnamon)

 

1 tsk Vaniljsocker  (Vanilla)

 

100g Mandelmassa riven  (Almond Paste)

 

Glaze

 

½ dl Strösocker (Castor Sugar)

 

½ dl Mjölk ( Milk)

 

Glasyr:

 

5 dl Florsocker (Icing Sugar)

 

4 Msk Vatten  (Water)

 

Sätt bakplåtspapper i lämpliga formar. Mina Patisse är 35x25 cm.

 

Smula jästen i bunken till köksmaskinen. Häll på sockret och låt jästen få mumsa lite. Smält smör i en kastrull. Ha i mjölk och ta genast av från spisen. Blanda!

 

Häll mjölk/smöret i jästen och rör ut jästen i vätskan så att den löser sig.

 

Kör i köksmaskin med krok (typ KitchenAid). Ha i mjölet lite i taget.

 

Kör tills du får en bra deg och sen kör 5 minuter till.

 

Jäs degen i skålen under handduk i 1 timme.

 

Ta upp och dela degen i hälften. Kavla ut halva degen.

 

Sprid ut smöret över den kavlade degen med en smörkniv.

 

Strö på sockret. Sprinkla på kanel och vaniljsocker. Riv Mandelmassan över hela degen.

 

Rulla ihop från ena änden. Dela degen med en degskrapa Först i hälften.

 

Sen i fyra delar, sen i tre delar av varje del.

 

Lägg delarna, platta sidan neråt, i den förberedda formen.

 

Låt jäsa i 1 timme under duk.

 

Sätt på ugnen på varmluft 170 grader eller 200 grader vanlig.

 

Gör i ordning glazen. Blanda socker och mjölk så sockret löser sig.

 

Grädda bullarna i 10 minuter. Ta ut och pensla med glazen.

 

Sätt tillbaka i ugnen och kör 5 – 10 minuter till (jag körde 15 minuter totalt).

 

När de har svalnat helt. Blanda glasyren i en skål.

 

Ta en matsked och använd för att ringla ut glasyren så tjockt eller tunt som du vill.

 

Mera glasyr = Godare!