Blueberry & Lemon Muffins



Ingredienser

 

240g (1 Cup) Smör mjukt (Butter soft)

 

2 Cups (5dl) Strösocker (Castor Sugar)

 

4 Stora Ägg (Large eggs)

 

1 Cup (2,5dl) Creme Fraiche

 

1 Tsk Vanilla Extract

 

Citron Zest från 1 Citron

 

480g (3 Cups) Mjöl ( Cake Flour)

 

2 tsk Bakpulver (Baking Powder)

 

1 tsk Bikarbonat (Baking Soda)

 

½ tsk Salt 1 tsk Vanilla Sugar

 

500g Stora Amerikanska Blåbär färska

 

Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig.

 

Sätt pappers-muffins formar i en muffins form

 

Kör smör och socker i köksmaskin med paddel

 

Blanda ner ett ägg i taget Blanda ner Creme Fraiche, Vanilj Extrakt och Citron Zesten

 

Mixa Mjöl, Bakpulver, Bikarbonat och Vaniljsocker i en skål

 

Blanda ner mjölmixen i smörsmeten lite i taget.

 

Blanda Blåbären med en Msk Mjölmix i en skål och lägg i fyra blåbär i varje muffinsform

 

Klicka ner muffin-mixen i muffinsformen.

 

Lägg på 4,5-6 Blåbär ovanpå smeten på varje muffin.

 

Tryck sedan ner blåbären ordentligt. Baka i ca 20 minuter.

 

Ta ut och låt svalna. Njut av en perfekt kombination