Blueberry & Lemon Muffins
Ingredienser
240g (1 Cup) Smör mjukt (Butter soft)
2 Cups (5dl) Strösocker (Castor Sugar)
4 Stora Ägg (Large eggs)
1 Cup (2,5dl) Creme Fraiche
1 Tsk Vanilla Extract
Citron Zest från 1 Citron
480g (3 Cups) Mjöl ( Cake Flour)
2 tsk Bakpulver (Baking Powder)
1 tsk Bikarbonat (Baking Soda)
½ tsk Salt 1 tsk Vanilla Sugar
500g Stora Amerikanska Blåbär färska
Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig.
Sätt pappers-muffins formar i en muffins form
Kör smör och socker i köksmaskin med paddel
Blanda ner ett ägg i taget Blanda ner Creme Fraiche, Vanilj Extrakt och Citron Zesten
Mixa Mjöl, Bakpulver, Bikarbonat och Vaniljsocker i en skål
Blanda ner mjölmixen i smörsmeten lite i taget.
Blanda Blåbären med en Msk Mjölmix i en skål och lägg i fyra blåbär i varje muffinsform
Klicka ner muffin-mixen i muffinsformen.
Lägg på 4,5-6 Blåbär ovanpå smeten på varje muffin.
Tryck sedan ner blåbären ordentligt. Baka i ca 20 minuter.
Ta ut och låt svalna. Njut av en perfekt kombination