Lemon Blueberry Muffins


Ingredienser:

 

1 Cup (240g) Smör mjukt (Butter Soft)

 

2 Cups (5dl) Strösocker (Sugar)

 

4 Ägg stora (Large Eggs)

 

1 Cup (2 dl) Creme Fraiche

 

2 Cups (320g) Patisserie Kärnvetemjöl (Pastry Flour)

 

1 Cup (160g) Vetemjöl (Regular Flour)

 

2 tsk (tsp) Bakpulver (Baking Powder)

 

½ tsk (tsp) Bikarbonat (Baking Soda)

 

½ tsk (tsp) Salt

 

1 ½ tsk (tsp) Vanilla

 

200g Amerikanska Blåbär (Blueberries)

 

Zest från 2 Citroner (from 2 Lemons)

 

Sätt på ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt.

 

Sätt ut och spraya Muffinsformar. Jag använder ICA's Amerikanska formar Medium och sprayar med Smör och Olja spray (se bild)

 

Kör smör och socker i en köksmaskin med paddel i 5 minuter.

 

Under tiden rör ihop alla torra ingredienser med en ballonvisp.

 

Riv Citronskalen på ett zest-järn.

 

Ha i ett ägg i taget i smör-smeten. Blanda ordentligt efter varje ägg.

 

Ha i Creme Fraiche och blanda.

 

Ha i de torra ingredienserna lite i taget. Jag tar dem i tre delar och blandar emellan.

 

Ha i citron-zesten.

 

Använd en glass-skopa att portionera ut smeten i formarna.

 

De ska vara fyllda 2/3 bara. Det räcker.

 

Lägg i och tryck ned 5-6 Blåbär i varje form.

 

Baka i 25 minuter. Tag ut och låt svalna.