Tasso



Tasso är en Smaksatt Skinka från Louisiana där man använder den som vi gör med Rökt Skinka eller Bacon. Som smaksättning helt enkelt. Saltad, Rökt och massa Kryddor.


Jag har tagit fram en teknik för att få samma smak som Skinkan och använder sedan Köttet

i grytor i små bitar på samma sätt som jag skulle ha gjort med Rökt Skinka. Det blir jättegott! 


Rök ordentligt med mycket rök-chunks (från www.americanstuff.se)


Ingredienser

 

Fläskytterfile (Pork Loin)

1 Liter Vatten

1/2 dl Salt

1/2 dl Socker

1 tsk Nitrit Salt (Optional)

Cajun Spice Mix (Jag blandar själv, men finns att köpa "Paul Prudhommes t.ex)

 

Blanda Vatten, Salt, Socker och Nitritsalt till en Saltlag. Lägg Fläskytterfilen i Saltlagen 1 vecka i kyl.

 

Ta upp och torka av. Krydda med mycket Cajunkrydda och klappa in ordentligt. Lägg i kyl 48 timmar


Ta ut och sätt i termometer i köttet.

 

Kör igång Smokern till 150c.


Lägg i Smokern och rök med 3 Körsbär Chunks och 3 Hickory Chunks  tills innertemperaturen når 75c i köttet.

 

Låt svalna. Använd i matlagningen som Rökt Skinka. (Smakar mycket mer än Skinka !)