Dela den här sidan

Pulled Pork




Pulled Pork! En av de klassiska fyra BBQ rätterna Brisket, Ribs, Pulled Pork och Chicken och i mitt tycke den näst bästa efter Brisket. En klar tvåa!


Det finns många sätt att cu’a Fläskkött men efter att ha prövat de flesta har jag kommit fram till att det som gör en Smakrik och Saftigt Pulled Pork är att lägga det i en Smaksättningslag under några dagar och sen också klappa in BBQ Rub i köttet. (Jag använder en injektions-spruta för kött för att få in lagen i köttet)


Smaksättningslagen både mörar och smaksätter köttet och BBQ Ruben sätter den där sista goda smaken.

Har också lärt mig att det är viktigt att köttet får stå i lagen i fyra dagar och minst i en dag med Rub.

Så stressa inte. Kom ihåg att BBQ är "all about Low & Slow" ! Det tar tid.


Pulled Pork är också ett kött som lämpar sig väl för att använda i andra rätter som Texas Red Chili.

Jag cu'ar alltid upp lite extra varje år och fryser inför vintern, sen tar jag fram och lagar

Världens Godaste Chili Gryta. Kolla receptet på Texas Red under fliken Spinoffs!


lngredienser


1,5 Kg Picnicbog (Ja jag vet. Många kör med Fläsk-Karre' men jag tycker det blir bäst med Picnic-Bogen)

BBQ Rub

1 Liter Vatten (kallt)

½ dl Salt

½ dl Strösocker

½ dl Bourbon (Optional)

½ dl Soja

½ dl Worchestershire sauce

½ dl Maple Syrup


Injektionsspruta för kött

Folieform

Aluminiumfolie


Blanda Vatten, Salt och Socker kallt. När Salt och Socker har löst sig, blanda i Bourbon, Soja, Worchestershire sauce och Maple syrup.


Lägg Picnicbogen i en plastbehållare. Fyll injektionssprutan med den blandade Saltlagen och spruta in på så många ställen du kan. (se exempel under fliken Tips & Trix).


Häll sedan över resten av Saltlagen på köttet. Ställ i kyl i 4 dagar (upp till en vecka).


Ta ut från kylen, häll av lagen och torka av köttet.

Klappa in BBQ ruben så mycket som möjligt och ställ i kyl 24-48 timmar


När det är dags att cu’a, starta Smokern på 125c för en 4 timmars cue.


Sätt en termometer i köttet på tjockaste stället och lägg in i Smokern.


Lägg in några bitar rökträ. Jag brukar lägga på 2-3 rejäla bitar Körsbär (självklart från www.americanstuff.se).

(Inte för mycket rökträ, det ska inte bli rökt bara cu’at.)


Kör tills innertemperaturen i köttet kommer upp till 70c. Tar ca 2 timmar.


När köttet är uppe i 70c så ta av Picnicbogen från smokern och lägg den i folieformen

men behåll termometern i köttet. Sätt över aluminiumfolie så det sluter tätt. Kom ihåg tätt!

Lägg tillbaka folieformen på Smokern.


Här kan man ta en shortcut och köra färdigt i ugnen på 125c.

Jag brukar köra färdigt på Smokern men ugnen fungerar lika bra.


Kör i Smokern eller ugnen till köttet når 98c innertemperatur.


Vid 98c innertemperatur ta av från smokern.


Om du använder ugnen så stäng bara av ugnen och låt folieformen stå kvar med stängd lucka

tills den har svalnat.


Låt folieformen stå oöppnad i minst 3 timmar och gärna över natten.


Ta ut och dra isär Pulled Pork med två gafflar och njut av den Möraste Smakrikaste Pulled Pork du prövat!


Perfekt i en Pulled Pork Sandwich med Hot Vinegar Sås och Cole Slaw !!!!! Just like in NC!!!

(Eller i en Texas Red Chili Gryta, se Spinoffs)