Pulled Lamb


Ja jag vet. Lamm är inte det vanligaste man cu'ar och är inte i de Famous Four, men detta

är så nära "vanlig" BBQ man kan komma och det är sååå himla gott så jag måste bara ta med det här.


Med samma teknik som Pulled Pork ger det ett Lammkött som jag lovar är det godaste du smakat !!!

Kryddblandningen Ras-el-Hanout ger en fantastisk smaksättning med Lamm-smaken.


Ras-el-Hanout är en Marockansk kryddblandning som betyder "Kryddbutikens Finaste Kryddblandning"

och består av minst 19 olika kryddor (gör min i alla fall) och smakar naturligtvis så mycket!


(Passar också jättebra till Pulled Lamb Casserole, se under fliken Spinoffs.)


Ingredienser:                         

 

Lammstek ca 1.4 kg

1 Liter vatten

½ dl Salt

½ dl Socker

½ dl Soja

½ dl Worchestershire sås

3 Msk Ras el Hanout (Marockansk Kryddblandning)

 

Injektionsspruta för kött

3 Msk Ras el Hanout igen


Folieform

Folie

 

 

Blanda Saltlagen med Salt, Socker, Soja, Worchestershiresås och ha i 3 Msk Ras-el-Hanout.

 

Lägg köttet i en lämplig behållare och häll lagen över. Injecera Smaksättningslagen i köttet.

 

Ställ sedan köttet i kylen i 4 dagar.

 

Ta fram köttet och torka av. Ha på de sista 3 Msk Ras el Hanout till och klappa in på köttet runt omkring.

 

Kör i WSM på 125c till innertemperaturen når 70 - 75 grader.


Ta köttet ur röken, lägg i folieform. Täck tätt med 2 lager folie.

 

Fortsätt och kör i smokern eller kör i ugnen på 125c tills innertemperaturen når 98c.

Tar ca 3 timmar för en vanlig Lammstek


Låt vila 30 minuter eller längre. Dra sedan isär ett mört och mycket smakrikt kött

med en mjuk fin Lamm-smak som är sååå god !!!