Dela den här sidan

BBQ'd Meatloaf


Som en trogen tittare av tv serien "Diners, Drive-Ins and Dives" (Triple D) så har jag förstått att Meatloaf eller "Köttfärslimpa" (låter inte lika kul på Svenska) är väldigt populärt borta i USA.


Jag lärde mig att man gör den med mycket kryddor och mycket smaksättning och att när den är färdig

så skivar man den och steker skivorna innan servering. Jag prövade själv och det blev jättegott !!!


Ingredienser:                                     

 

1kg Nötfärs (12% -15% är bäst)

2 1/2 dl Panko Panering

1 Ägg

3 Msk Chipotle Paste

2 Röda Paprika från burk (ligger i olja)

2 Msk Jalapeno Picklad

2 Msk Worchester Sås

2 tsk Flingsalt

2 tsk Rökt Paprika

1 Msk Ox Fond

2 tsk Svartpeppar

1 dl Parmesan riven

5 tsk Lökpulver

5 tsk Vitlökspulver


1 Brödlimpaform

1 Folieform som rymmer Brödlimpaformen

 

 

Blanda alla ingredienser tills allt är ordentligt blandat. 

(Jag kör allt utom färsen i processor och blandar sedan ner det i färsen för hand)

 

Olja Brödlimpaformen. Lägg i Färsen i Brödlimpaformen och tryck ner så att formen är fylld.

 

Vänd Brödlimpaformen uppochner i Folieformen så att Meatloafen hamnar upp och ner i formen.

 

Kör igång Smokern på 125c och lägg i 5- 6 Apple Rökträ-Chunks (från www.americanstuff.se såklart)


Sätt en termometer i Meatloafen och ställ formen i smokern.

 

Kör i Smokern tills innertemperaturen är  80c. Tar ca 3 timmar.


Ta upp när 80c innertemp. Låt svalna tills helt kall.


Skiva sedan Meatloafen och stek skivorna i stekpanna. Servera med BBQ Sås !!!