BBQ Meatloaf
Som en trogen tittare av tv serien "Diners, Drive-Ins and Dives" (Triple D) så har jag förstått att Meatloaf eller Köttfärslimpa (låter inte lika kul på Svenska) är väldigt populärt borta i USA.
Jag lärde mig att man gör den med mycket kryddor och mycket smaksättning och att när den är färdig
så skivar man den och steker skivorna innan servering. Jag prövade själv och det blev jättegott !!!
Ingredienser:
1kg Nötfärs (Inte för mycket fett för då smälter den. 5% fett är bäst)
2 Gul Lök finhackad
2 Röd Lök finhackad
5 Vitlök finhackad
1 Grön Paprika hackad
15 Ritz Crackers krossade
2 Ägg
3 Msk Worchestershire sås
1 Msk Svartpeppar
1 Msk Flingsalt
1 Msk Picklade Jalapenos i skivor
3 Msk BBQ Rub
Brödlimpaform
Folieform som rymmer Brödlimpaformen
Kör ALLA ingredienser i Köksmaskin/Processor med knivar tills det är ordentligt blandat
Olja Brödlimpaformen. Lägg i Färsen i Brödlimpaformen och tryck ner så att den är fylld.
Vänd Brödlimpaformen uppochner i Folieformen så att Meatloafen hamnar upp och ner.
Kör igång smokern på 125c och lägg i ett par Apple Rökträ-Chunks (från www.americanstuff.se såklart)
Sätt en termometer i Meatloafen och lägg ner den i smokern.
Kör i Smokern tills innertemperaturen är 75c. Tar ca 3 timmar.
Ta upp när 75c innertemp. Låt svalna tills helt kall.
Skiva sedan Meatloafen och stek skivorna i stekpanna. Servera med BBQ Sås !!!