Dela den här sidan

Tandpetartricket



Tack Jeff Phillips för ide'n!

 

Jeff är en BBQ Guru som jag lärt mig mycket av. Både från hans uTube filmer och Kokböcker.

 

När man förbereder kött som Brisket och Flankstek så är det väldigt viktigt att veta åt vilket håll fibrerna går

för sen när man ska skära upp köttet så vill man alltid skära 90 grader på tvärs från fibrerna.

Annars blir köttet så segt! (Alltså MOT fibrerna. Aldrig Med fibrerna)

 

Problemet är bara att efter man cu’at köttet kan det vara svårt att se åt vilket håll fibrerna går.

Speciellt om man har mycket god "bark".

 

Då kom Jeff på Tandpetartricket!!!


Allt man gör är att sätta en Tandpetare (eller Cocktailstick) i köttet så som man sedan ska skiva upp köttet (mot fibrerna) och när man sätter i den innan man cu’ar köttet så blir det enklare att se åt vilket håll fibrerna går.

 

När köttet sen är tillagat så skär bara upp det exakt som Tandpetaren så blir det perfekt tvärs emot fibrerna!

 

PS Googla gärna Jeff’s kokbok. Den har en massa bra BBQ recept!!!