Dela den här sidan

Räkna Briketter



Hur man får rätt och stabil temperatur i sin Smoker eller Grill?


Tänk dig ratten/vredet på spisen hemma, du vet från 1 till 9, som du använder för att få korrekt värme på spisen. Tänk nu att antalet briketter är detsamma som inställningen du gör på spisen.


Antalet briketter kommer att ge en viss temperatur.


Flera briketter = Varmare. Färre briketter = svalare !!!


När jag vill ha min WSM 47 på en temperatur på 125c så tänder jag 34 Weber briketter + 20 ”Minion”.


Ok vad är då Minion? Minion kommer från Jim Minion som kom på den briljanta ideen att man kan använda redan tända briketter för att tända briketter som inte är tända och på det sättet hålla glöden vid liv.


Det jag gör är att räkna briketter och fylla min Brikettändare (Chimney Starter) med 34 otända Weber briketter.

Jag tänder dem på botten av min WSM. Sen när de har tänt ordentligt sprider jag 20 otända briketter

runt om Brikettändaren och häller sedan de tända briketterna över de otända och ser till att alla nuddar varandra så att de som är tända kan tända de otända. På det sättet får jag 125c stadigt i över fyra timmar.


I min Weber 57cm Grill kör jag med 20 Weber briketter för att få 175c och 25 Weber briketter för att få 200c, i två timmar under lock.


När jag kör min Offset Smoker börjar jag med att lägga 20 otända Weber briketter i fireboxen, sen häller jag över en full Brikettändare med tända briketter över de otända.

Efter 2 timmar häller jag över en till full Brikettändare med tända briketter osv. (fyller på)


Så räkna!!! Ställ in din önskade temperatur genom att Räkna Briketter!!!