Dela den här sidan

GrilltermometerNågot av det viktigaste när man Barbecu'ar, Röker eller Grillar är att få till exakt rätt innertemperatur i köttet, fisken eller grönsaken som du tillagar. Det måste ju vara rätt tillagat från ett hälsoperspektiv så man inte blir sjuk av att äta det men också ger ju den perfekta innertemperaturen den perfekta måltiden.

 

Det finns bara ett sätt att få till det och det är att använda en Grilltermometer. Jag har flera stycken och köper minst en till varje år. Fick faktiskt en Weber iGrill i 60-års present som funkar superbra och där jag kan följa tillagningen i min iPhone. Men det finns många billigare som också är bra.

 

Var bara noggrann hur du sätter den i köttet. Sätt alltid givaren i den tjockaste delen av biten. I Kyckling sätter jag alltid givaren i bröstet. Vet att många säger man ska sätta den i låret men jag får bäst resultat när jag sätter den i den tjockaste delen av bröstet.

 

Jag använder en Grilltermometer för att göra Lax, Flankstek och allt annat. Se bara till att du har några extra batterier ifall de tar slut och att kabeln till givaren är så utsträckt och slät som möjligt!